IZABRANO 12 ZAMENIKA SEKRETARA: Održana sednica Skupštine AP Vojvodine

J. S.

21. 05. 2024. u 13:59

POŠTO su na prethodnom zasedanju 9.maja poslanici Skupštine AP Vojvodine u Novom Sadu izabrali predsednicu Pokrajinske vlade Maju Gojković, te članove njenog kabineta - potpredsednike i sekretare , na sednici koju je danas vodio predsednik ovog parlamenta Balint Juhas, birano je dvanaest zamenika sekretara u Pokrajinskoj vladi.

ИЗАБРАНО 12 ЗАМЕНИКА СЕКРЕТАРА: Одржана седница Скупштине АП Војводине

Foto Pres biro Skupštine APV

Pokrajinskog sekretara za poljoprivredu, vodoprivredu i šumarstvo zamenjivaće Vladimira Galića,zamenjivaće Zoltan Tot. Slađana Bursać je zamenik Roberta Otota, pokrajinskog sekretara za obrazovanje, propise, upravu i nacionalne manjine (nacionalne zajednice), a Jelena Dobrović Bojanović zamenjivaće Aleksandru Ćirić Bošković ,pokrajinskog sekretara za kulturu, javno informisanje i odnose sa verskim zajednicama.   Poslove zamenika dr Milana Popova, pokrajinskog sekretara za zdravstvo obavljaće doc. dr Olivera Ivanov.

U Sekretarijatu za socijalnu politiku, demografiju i ravnopravnost polova, pokrajinskog sekretara Predraga Vuletića zamenjivaće Aleksa Grubešić, a Goran Nikolić izabran je za zamenika Aleksandra Sofića,pokrajinskog sekretara za regionalni razvoj, međuregionalnu saradnju i lokalnu samoupravu. Zamenik sekretara za finansije Smiljke Jovanović je Aleksandra Radak.

 Dušan Španović biće „desna ruka“ pokrajinskom sekretaru za urbanizam i zaštitu životne sredine Nemanji Ercegu, dok će dr Miodrag Drapšin zamenjivati  prof. dr Branka Markoskog koji vodi Sekretarijat za visoko obrazovanje i naučnoistraživačku delatnost.

U Sekretarijatu za energetiku, građevinarstvo i saobraćaj na čelu sa Bojanom Vranjkovićem, posao zamenika obavljaće Zlatko Mitić,a bivša teniserka Tatjana Ječmenica Jeftić zamenik je Daneta Baste, pokrajinskog sekretara za sport i omladinu.Sekretaru Nenadu Ivaniševiću u resoru za privredu i turizam zamenik će biti Palimir Tot.

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News

Komentari (0)

Inovacija iz Japana kao savršen dodatak kolekciji „Art Must Go On“ Bate Spasojevića