ĐAČKA VASKRŠNJA ČAROLIJA: Radionica dečjih rukotvorina povodom najvećeg hrišćanskog praznika (FOTO)

G. ĆIROVIĆ

25. 04. 2024. u 11:09

U SUSRET predstojećem najvećem hrišćanskom prazniku, u kraljevačkom Domu Vojske održana je kreativna radionica za učenike mlađih razreda ovdašnjih osnovnih škola pod nazivom - „Vaskršnja čarolija“.

ЂАЧКА ВАСКРШЊА ЧАРОЛИЈА: Радионица дечјих рукотворина поводом највећег хришћанског празника (ФОТО)

G.Šljivić

Ovu intersantnu radionicu organizovalo je Kraljevačko društvo učitelja u saradnji sa SOS Dečjim selom i Narodnim muzejom, a oko 150 mališana bilo je u prilici da svojom maštom osmisli, a potom i da hrišćanskim i motivima iz prirode oslika vaskršnja jaja, kao i da saznaju više o tehnikama bojenja i oslikavnja.

- Uz Dečju nedelju koja je obavezna aktivnost, mališane bar još jednom okupimo na nekom događaju. Odlučili smo da to ove godine bude vaskršnja radionica koja je okupila đake iz 13 osnovnih škola i decu koja su obuhvaćena Programom jačanja porodice Dečjeg sela – kaže Danka Tešić, predsednica Kraljevačkog društva učitelja.

Kraljevačko Dečje selo, prema rečima koordinatorke Programa jačanja porodice Irene Kostadinović, pruža podršku deci, mladima, porodicama, majkama i bebama kroz preventivne programe nmenjene hraniteljskim porodicama, samostalnom životu, kroz dnevni boravak za decu i mlade sa problemima u ponašanju, kao i jačanju porodica u centrima Kraljevo, Čačak, Trstenik, Vrnjačka Banja i Raška.

- Saradnja sa Kraljevačkim društvom učitelja od velikog je značaja s obzirom na to da je važan segment naših programa upravo obrazovanje – naglasila je Kostadinovićka. - To se naročito odnosi na podršku deci kroz unapređenje školskih postignuća, kao i na podizanje svesti kod dece i roditelja o važnosti obrazovanja i sprečavanje osipanja iz obrazovnog sistema.

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News

Komentari (0)

UČINIĆEMO SVE DA SE KAO ZEMLJA UZDIGNEMO POSLE OVOG UŽASA Vučić položio cveće u školi Vladislav Ribnikar (FOTO)