UŽIČKI GIMNAZIJALCI REĐAJU USPEHE: Zaljubljeni u nauku

N. J.

19. 04. 2024. u 12:12

Učenici Užičke gimnazije Vuk Šiljković, Maša Šišić, Filip Pavlović i Tadija Tomašević ostvarili su odlične rezultate na nedavno održanom Republičkom takmičenju iz fizike.

УЖИЧКИ ГИМНАЗИЈАЛЦИ РЕЂАЈУ УСПЕХЕ: Заљубљени у науку

Grad Užice

Njihova interesovanja još su šira, u nakraćem, oni su zaljubljeni u nauku.

Maturant Vuk Šiljković je zaslužio drugu nagradu na Republičkom takmičenju iz fizike. Bio je peti na takmičenju iz astronomije, plasirao se na Srpsku fizičku olimpijadu čime je oslobođan od polaganja prijemnog ispita na Elektro – tehnički fakultet.

- Nije bilo lako zadaci su bili teški, ali smo uspeli i zaista bi bio fantastičan uspeh da se sa olimpijade plasiramo dalje. Trenutno sam zaljubljen u nauku, ali nisam siguran da li u tome ima perspektive. Ipak nadam se da će se stvari promeniti - kaže ovaj užički gimnazijalac.

Prijemni na ETF-u koji planira da upiše neće polagati ni Maša Šišić, koja je osvojila treće mesto na Republičkomm takmičenju i takođe se plasirala na Srpsku fizičku olimpijadu. Kaže da joj je ovaj uspeh ulio dodatno samopouzdanje. Maša je nedavno osvojila i prvo mesto na Republičkom takmičenju iz italijanskog jezika.

Filip Pavlović i Tadija Tomašević nisu osvojili prve tri nagrade ali su imali odlične rezultate na takmičenju iz fizike.

Snežana Jevđović, nastavnik u pomenutoj školi, ponosna je na uspeh učenika i na njihovo zalaganje.

- Uspeh naše dece zavisi od njihovog zalaganja i truda ali ću pohvaliti i Aktiv naših fizičara, koji predano radi sa učenicima. Verujem u mlade snage koje dolaze, ovo je na neki način kruna moje karijere, posle mnogo godina rada i brojnih dobrih rezultata – naglasila je Snežana Jevđović.

Ove godine Užička gimnazija obeležava 185 godina postojanja. Obeležavanje jubileja je počelo a neke od aktivnosti realizuju se u okviru progama “Era kulture”.

Povodom novih uspeha, đake i nastavnike je posetila gradonačelnica Užica Jelena Raković Radivojević poruivši da će grad nastaviti da podržava njihov trud i talenat.

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News

Komentari (0)

DA LI JE JUTARNJA RAKIJICA OTROV ILI LEK? Stručnjak za toksikologiju razbila mitove (VIDEO)