POMOĆ PRI ZAPOŠLJAVANJU: U Kraljevu otvoren "DŽob info centar"

G. ĆIROVIĆ

16. 10. 2023. u 12:12

U okviru projekta „Znanjem do posla“, Regionalna agencija za prostorni i ekonomski razvoj Raškog i Moravičkog okruga otvorila je prvi „Džob info centar“ u Kraljevu.

ПОМОЋ ПРИ ЗАПОШЉАВАЊУ: У Краљеву отворен Џоб инфо центар

G.Šljivić

Ovaj projekat koji duže od osam godina partnerski sprovode Vlade Švajcarske i Srbije za cilj ima da unapredi zapošljavanje mladih kroz razvoj sistema karijernog vođenja i savetovanja, kao i kratkih obuka na radnom mestu kod poznatog poslodavca.

- Ovaj karijerni centar namenjen je prvenstveno mladima koji traže posao, žele da unaprede karijeru ili svoje kompetencije i znanje. Danas se potencira doživotno obrazovanje i više nije dovoljna samo stečena diploma nego je potrebno pratiti i područje neformalnog obrazovanja. Upravo savetovanja ovog Centra doprineće razvoju te sfere kod svih zaniteresovanih građana – istakla je Lucija Vasiljević, direktorka Regionalne agencija za prostorni i ekonomski razvoj Raškog i Moravičkog okruga.

GU u Kraljevu

Lucija Vasiljević

Usluge Centra namenjene su nezaposlenima starosti od 15 do 30 godina, učenicima završnih razreda osnovnih škola, srednjoškolcima, i studentima, kao i kompanijama i njihovim zaposlenima, odnosno mentorima u kompanijama koje učestvuju u programima i osetljivim i socijalno ugroženim kategorijama.

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News

Komentari (0)

DOSTA SA LAŽIMA! Crvena zvezda objavila kompletan snimak i detalje razgovora koji su prethodili tuči Naneli - Lazarević! (VIDEO)