OD LIKOVN KOLONIJE I ŠAHA, DO PREDSTAVA: Dan rudara obeležava se u Resavici

Z. GLIGORIJEVIĆ

01. 08. 2023. u 21:28

Likovnom kolonijom u „DIT-u“ u Resavici, sutra, 2. avgusta, u 10 časova počinje obeležavanje Dana rudara, koje se nastavlja u podne tradicionalnim susretom penzionera.

ОД ЛИКОВН КОЛОНИЈЕ И ШАХА, ДО ПРЕДСТАВА: Дан рудара обележава се у Ресавици

Foto:Z.Gligorijević

U četvrtak u 10 časova na platou ispred „DIT-a“ rudari će se nadmetati u pravljenju podgrada, u 18 sati u Domu kulture u Resavici počinje javna tribina „Balkanski ratovi Srbije – 8. oktobar 1912. - 10. avgust 1913.“, na kojoj će predavači biti general Milorad Stupar, dr Peđa Vajagić, istoričar mr Milan Mirković. Pola sata kasnije biće otvorena izložba „110 godina Balakanskih ratova“ i „Kumanovo i Kosovo“.

U petak, 4. avgusta, u 10 sati u restoranu „Đula“ počinje turnir u šahu (brzopotezni), dok će na platou ispred Doma kulture u Resavici u 19,30 nastupiti Karate klub „Resavica“. Pozorišna predstava „Ruženje naroda“ planirana je za 20 sati u Domu kulture u Resavici. Koncert Stefana Stojadinovića počeće u 21 sat na platou ispred „Aleksandrovog potkopa“.

U sklopu obeležavanja Dana rudara ove godine će biti održan dečiji festival viteštva Udruženja „Beli orlovi“ u subotu, 5. avgusta, na platou ispred „DIT-a“. U Muzeju ugljarstva u Senjskom Rudniku u 15 sati zakazana je promocija knjige „100 godina fudbala u Senjskom Rudniku“, u 15,45 biće otvorena izložbena postavka Muzeja ugljarstva u prostorijama FK „Rudar“, a u 17,30 počeće utakmica između FK „Rudar“ iz Senjskog Rudnika i FK „Crvena zbezda“ iz Beograda. U 19 sati planirani su tradicionalni susreti Ravnorečana, a pola sata kasnije susreti Rudničana.

Dan rudara, 6. avgust, u 6 sati planirano je miniranje povodom oglašavanja Dana rudara, a u 18 sati fudbalska utakmica između FK „Rembas“ iz Resavice i FK „Jasenovac“ iz Krepoljina. Sledi muzički program. Koncert folklora biće održan na platou ispred Doma kulture u Resavici od 19 do 20,30 sati, koncert „Agresiv benda“ predviđen je od 21 do 22 sata na terasi restorana „Đula“, a od 22 do ponoći na istom mestu publiku će zabavljati „Ok bend“.

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News
OVO JE ČOVEK KOJI JE U NIŠU NEUTRALISAO TONU TEŠKU AVIO-BOMBU SA 430 KG EKSPLOZIVA: To isto je radio 2011. u Kragujevcu i 2013. na Dorćolu

OVO JE ČOVEK KOJI JE U NIŠU NEUTRALISAO TONU TEŠKU AVIO-BOMBU SA 430 KG EKSPLOZIVA: To isto je radio 2011. u Kragujevcu i 2013. na Dorćolu

AKO igde postoji "vaga" za merenje snage ljudskog duha, koliko li bi na njenoj skali težila ona koju ima deminer Mihailo Marinković (48), iz Pančeva, pripadnik Sektora za vanredne situacije MUP Srbije? Koliko bi na njen tas stalo njegove odvažnosti, staloženosti, potpune koncentracije..., u trenutku dok je, minule nedelje u Nišu, sam prilazio neeksplodiranoj avio-bombi teškoj 1.000 kilograma koja nosi 430 kilograma eksploziva, zaostaloj iz NATO agresije?

27. 04. 2024. u 07:00

Komentari (0)

LEGENDA KOŠARKE ŠOKIRALA EVROPU: Evo snimka na kome krade parfeme u Beogradu (VIDEO)