PORED LEČENJA I RAZONODA: Kompleks bazena u Temerinu mnogima, već godinama zamenjuje more

Z. Rajić

22. 07. 2023. u 07:00

Otvoreni olimpijski i dva pokrivena termalna bazena, koji se prostiru na čak 19.500 kvadratnih metara, privlače i posetioce iz Novog Sada, Zrenjanina, Vrbasa, Kisača, Žablja, Bačkog Petrovca...

ПОРЕД ЛЕЧЕЊА И РАЗОНОДА: Комплекс базена у Темерину многима, већ годинама замењује море

foto Z. R.

 - Bila sam na mnogim kupalištima u Vojvodini, ali bazeni u Temerinu su najbolji. Svaki godišnji odmor provodim ovde. To mi je drugo more. Voda je čista, atmosfera opuštena, ugostiteljska ponuda odlična... oduševljena je Vera Simić iz Novog Sada.

Nebojša Vukadinović, pomoćnik direktora JKP „Temerin“, koje upravlja bazenima, kaže da, zbog sveukupnog poskupljenja, karte koštaju 50 i 40 dinara više nego prošle sezone, pa sada iznose 300 dinara za odrasle, za decu od 7 do 15 godina i penzionere 240, a za najmlađe ulaz je besplatan.

Upravnik bazenskog kompleksa Danilo Bobić naglašava da se u sklopu objekta nalaze i dečje igralište i tri terena za odbojku na pesku, na kojima se organizuju turniri u bič-voleju.

- Na tim turnirima učestvuju i naši najistaknutiji sportisti, koji koriste temerinski bazen i terene za svoje pripreme i treninge. Prošle sedmice ovde su se za turnir u Austriji spremali reprezentativci Srbije i Francuske, a doveo ih je ovamo naš as u odbojci na pesku Đorđe Klašnić – naveo je Bobić.

Edita Sabo sa pet drugarica iz Zrenjanina redovno dolazi na temerinske termalne bazene, čuvene po lekovitosti.

- Geotermalna voda je u Temerinu počela da se eksploatiše 1914. godine, kad je iskopan prvi bunar na dubini od 417 metara. Voda se sada crpi iz dubine od 600 metara, a njena temperatura je 37 stepeni Celzijusovih – napominje Bobić.

On ističe da je ta voda bogata mineralima i jodnim i sumpornim jedinjenjima i kao takva je efikasna u lečenju reumatskih, degenerativnih i kožnih oboljenja, kao i u rehabilitaciji posle lomova i uganuća.

Oprez

Na termalnim bazenima ove sezone bilo je nekoliko lekarskih intervencija. Kupačima izuzetno prija da se banjaju, ali lekari upozoravaju da se vodi računa o dužini boravka u geotermalnoj vodi, u kojoj srčani bolesnici ne bi trebalo da budu duže od 10 minuta.

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News
OVO JE ČOVEK KOJI JE U NIŠU NEUTRALISAO TONU TEŠKU AVIO-BOMBU SA 430 KG EKSPLOZIVA: To isto je radio 2011. u Kragujevcu i 2013. na Dorćolu

OVO JE ČOVEK KOJI JE U NIŠU NEUTRALISAO TONU TEŠKU AVIO-BOMBU SA 430 KG EKSPLOZIVA: To isto je radio 2011. u Kragujevcu i 2013. na Dorćolu

AKO igde postoji "vaga" za merenje snage ljudskog duha, koliko li bi na njenoj skali težila ona koju ima deminer Mihailo Marinković (48), iz Pančeva, pripadnik Sektora za vanredne situacije MUP Srbije? Koliko bi na njen tas stalo njegove odvažnosti, staloženosti, potpune koncentracije..., u trenutku dok je, minule nedelje u Nišu, sam prilazio neeksplodiranoj avio-bombi teškoj 1.000 kilograma koja nosi 430 kilograma eksploziva, zaostaloj iz NATO agresije?

27. 04. 2024. u 07:00

Komentari (0)

NOVAK ĐOKOVIĆ GLEDA I NE VERUJE! Evo šta je Rafael Nadal upravo rekao o Noletu u Madridu