LOZNICA DOBILA NOVO OBDANIŠTE: Smeštaj za 270 mališana

Владимир Митрић
Vladimir Mitrić

14. 06. 2023. u 16:12

LOZNICA je dobila novi objekat za vrtićki boravak dece.

ЛОЗНИЦА ДОБИЛА НОВО ОБДАНИШТЕ: Смештај за 270 малишана

foto V Mitrić

Novo obdanište se nalazi u Lozničkom Polju i u njemu će da boravi 270 mališana. Vidoje Petrović je rekao da je reč "o snažnoj podršci roditeljstvu  lokalne samouprave, države, vlade i resornog ministarstva".

Ovim velikim i drugim poslovima, naglasio je Petrović, Loznica pokazuje i želju da i naša otadžbina bude što lepša i uređenija, "u čemu svako mora da da svoj doprinos". S ponosom Petrović je konstatovao da je ustanova za mališe "Bambi" za primer Srbiji, "što svedoči i zahvalnica koju je, upravo, dobila od  v.d. ministra prosvete Milićevića.

- Izgradnjom novog objekta nastavljamo sa sprovođenjem naše obrazovne politike koja ima za cilj povećanje obuhvata dece predškolskim vaspitanjem i obrazovanjem - izjavio je  v.d. ministra prosvete Đorđe Milićević. - Novi objekat prostire se na 1840 metara kvadratnih i za njegovu izgradnju izdvojeno je nešto više od 119 miliona dinara.  Za opremanje novoizgrađenog vrtića „Kolibri“ didaktičkim materijalima i nameštajem izdvojeno je oko 12 miliona dinara, dok je za IKT nameštaj i opremu izdvojeno oko dva miliona dinara. Izgradnja i opremanje novog objekta u okviru predškolske ustanove „Bambi“ u Loznici deo je projekta „Inkluzivnog predškolskog vaspitanja i obrazovanja“ koje sprovodi Ministarstvo prosvete uz podršku Svetske banke, a ima za cilj da unapređuje dostupnost kroz izgradnju vrtića, kvalitet i uslove predškolskog vaspitanja i obrazovanja za svu decu.

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News

Komentari (1)

ODBIO JE NAS! IGRA ZA NJIH! Hrvate baš pogodio spisak Srbije za EURO 2024, jedan igrač im je trn u oku