RADOVI KOD SOMBORA: Za put koji spaja Rastinu i Riđicu obezbeđeno 38 miliona dinara

J. L.

09. 06. 2023. u 19:03

Za finansiranje projekta „Izgradnja puta Rastina – Riđica“, Grad Sombor dobio je 38 miliona dinara na osnovu konkursa za sufinansiranje uređenja atarskih puteva i otresišta u AP Vojvodine, koji je raspisao Pokrajinski sekretarijat za poljoprivredu, vodoprivredu i šumarstvo.

РАДОВИ КОД СОМБОРА: За пут који спаја Растину и Риђицу обезбеђено 38 милиона динара

foto : Grad Sombor

-Sama činjenica da smo u budžetu Grada Sombora izdvojili sredstva u iznosu od oko 55 miliona dinara za izgradnju atarskog puta od Rastine do Riđice, govori o značaju realizacije ovog projekta. Takođe, želeo bih da izrazim zahvalnost Pokrajinskom sekretarijatu za poljoprivredu, vodoprivredu i šumarstvo, koji je i ovom prilikom prepoznao doprinos izgradnje atarskog puta na ovoj lokaciji - poručio je gradonačelnik Antonio Ratković.

Pomenuti projekat će se tokom narednih godina izvoditi fazno, do nivoa asfalta, a početak izgradnje prve faze deonice, čija će ukupna dužina iznositi 6,5 kilometara, a širina kolovoza 5 metara, možemo očekivati u toku ove godine. Cilj ovog projekta jeste da naselje Riđica bude direktno povezano sa graničnim prelazom Rastina – Bačsentđerđ, te samim tim i naseljenim mestom Rastina, ali i da se građanima u značajnoj meri skrati put do Sombora.

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News

Komentari (0)

ODBIO JE NAS! IGRA ZA NJIH! Hrvate baš pogodio spisak Srbije za EURO 2024, jedan igrač im je trn u oku