RADOVI U APATINU: Ulica srpskih vladara gotova do početka jula

J. L.

24. 05. 2023. u 17:01

U CENTRU Apatina, u punom jeku je kompletna rekonstrukcija Ulice srpskih vladara (od Srednje ulice do Ulice Marka Oreškovića), u dužini od gotovo 600 metara.

РАДОВИ У АПАТИНУ: Улица српских владара готова до почетка јула

foto: Pokrajinska vlada

Radove vredne 179,9 miliona dinara finansira Uprava za kapitalna ulaganja AP Vojvodine. Predsednik Pokrajinske vlade Igor Mirović najavio je da će ulica u srcu Apatina biti završena početkom jula i istakao značaj ulaganja u manje sredine, kako bi se stvorili što bolji uslovi za život svih građana.

-U narednih nekoliko nedelja Pokrajinska vlada podneće predlog izmena budžeta za ovu godinu sa dodatnih gotovo osam milijardi dinara koje ćemo u 90procentnom iznosu utrošiti u investicije u male sredine sa prioritetom koji se tiče ulaganja u osnovne i srednje škole, lokalni komunalni razvoj, kao i druge investicije koje su od značaja za ostanak i opstanak ljudi u manjim sredinama što je jedan od nacionalnih priorteta - poručio je Igor Mirović.  

Ulica srpskih vladara je centralna ulica u kojoj se nalaze najznačajniji objekti u Apatinu, a Kulturno-istorijska celina „Centar Apatina“ je zaštićena zona. Predviđeno je i uređenje parkinga sa više od 90 mesta i kolskih prilaza, postavljanje biciklarnika sa 25 mesta, rekonstrukcija trotoara, izgradnja sekundarnih vodova atmosferske kanalizacije, postavljanje nove ulične rasvete, kao i uređenje zelenih površina.

-U drugi deo ulice Srpskih vladara biće uloženo ukupno 200 miliona dinara i ovo je zaista izuzetan projekat za sve građane Apatina, praktično je nastavak pešačke zone, sam centar grada. Dobićemo nove pešačke prostore, parking mesta, uređuju se zelene površine, a postaviće se i nova rasveta i asfalt - kaže Dubravka Korać, predsednica Opštine Apatin. - Odlična saradnja sa pokrajinskom vladom se nastavlja ove godine i izgradnjom biciklističke staze od Svilojeva do Banje Junaković, kao i rekonstrukcijom ulice Apatinski put u Prigrevici.

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News

Komentari (0)

ODBIO JE NAS! IGRA ZA NJIH! Hrvate baš pogodio spisak Srbije za EURO 2024, jedan igrač im je trn u oku