NA NACIONALNI DAN KNJIGE: U Negotinu promocija “Smrtonosne i opasne knjige” Miljana Ristića

S. M. J.

27. 02. 2023. u 17:17

NEGOTINSKA Narodna biblioteka "Dositej Novaković" predstaviće u utorak 28. februara knjigu "Smrtonosne i opasne knjige", negotinskog autora Miljana Ristića.

НА НАЦИОНАЛНИ ДАН КЊИГЕ: У Неготину промоција “Смртоносне и опасне књиге” Миљана Ристића

Foto: S.M.Jovanović

Svoju jubilarnu desetu knjigu u izdanju mladenovačkog „Presinga“ Miljan Ristić, publicista, pesnik, bloger, autor radio podkasta i portala “Eksperiment u kome je sve moguće”, „Smrtnosne i opasne knjige“, posvetio je upravo – knjizi.

Ali, ne bilo kojim naslovima već onim koji su kroz ljudsku istoriju svojim uticajem i postojanjem stekle status smrtonosnih i opasnih knjiga.

Foto: S.M.Jovanović

Knjige koje su menjale svet

- Tu su knjige koje su imale loš i štetan uticaj kako na pojedinca tako i na mase, knjige koje su izazivale ratove i rušile kraljeve, knjige koje su bile uzrok velikog stradanja i smrti, knjige koje su spaljivane i zabranjivane, knjige koje su bile revolucionarne i koje su donele smrt ili patnju svojim tvorcima, knjige oko kojih se gradila zla kob, misterija ili mit i legenda i za koje se smatralo da su proklete, knjige sa čijih se stranica još uvek sliva krv nevinih i nastradalih ili pak oseća patnja i bol onih koji su bili žrtve pisane reči - kaže Miljan Ristić.

Ovu zanimljivu studiju koja obuhvata “tamnu stranu knjige” i koja obrađuje više od 120 naslova, pored autora negotinskim ljubiteljima književnosti predstaviće i Ivica Trajković, koji je i urednik publikacije.

Promocija se organizuje u promotivnoj sali Narodne biblioteke od 18 časova povodom 28. februara, Nacionalnog dana knjige.

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News

Komentari (0)

ZDRAVLJE JE NAJVEĆE BOGATSTVO: Možemo da izgradimo zdraviji, pravedniji i održiviji svet