NA NACIONALNI DAN KNJIGE: U Negotinu promocija “Smrtonosne i opasne knjige” Miljana Ristića

S. M. J.

27. 02. 2023. u 17:17

NEGOTINSKA Narodna biblioteka "Dositej Novaković" predstaviće u utorak 28. februara knjigu "Smrtonosne i opasne knjige", negotinskog autora Miljana Ristića.

НА НАЦИОНАЛНИ ДАН КЊИГЕ: У Неготину промоција “Смртоносне и опасне књиге” Миљана Ристића

Foto: S.M.Jovanović

Svoju jubilarnu desetu knjigu u izdanju mladenovačkog „Presinga“ Miljan Ristić, publicista, pesnik, bloger, autor radio podkasta i portala “Eksperiment u kome je sve moguće”, „Smrtnosne i opasne knjige“, posvetio je upravo – knjizi.

Ali, ne bilo kojim naslovima već onim koji su kroz ljudsku istoriju svojim uticajem i postojanjem stekle status smrtonosnih i opasnih knjiga.

Foto: S.M.Jovanović

Knjige koje su menjale svet

- Tu su knjige koje su imale loš i štetan uticaj kako na pojedinca tako i na mase, knjige koje su izazivale ratove i rušile kraljeve, knjige koje su bile uzrok velikog stradanja i smrti, knjige koje su spaljivane i zabranjivane, knjige koje su bile revolucionarne i koje su donele smrt ili patnju svojim tvorcima, knjige oko kojih se gradila zla kob, misterija ili mit i legenda i za koje se smatralo da su proklete, knjige sa čijih se stranica još uvek sliva krv nevinih i nastradalih ili pak oseća patnja i bol onih koji su bili žrtve pisane reči - kaže Miljan Ristić.

Ovu zanimljivu studiju koja obuhvata “tamnu stranu knjige” i koja obrađuje više od 120 naslova, pored autora negotinskim ljubiteljima književnosti predstaviće i Ivica Trajković, koji je i urednik publikacije.

Promocija se organizuje u promotivnoj sali Narodne biblioteke od 18 časova povodom 28. februara, Nacionalnog dana knjige.

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News
OVO JE ČOVEK KOJI JE U NIŠU NEUTRALISAO TONU TEŠKU AVIO-BOMBU SA 430 KG EKSPLOZIVA: To isto je radio 2011. u Kragujevcu i 2013. na Dorćolu

OVO JE ČOVEK KOJI JE U NIŠU NEUTRALISAO TONU TEŠKU AVIO-BOMBU SA 430 KG EKSPLOZIVA: To isto je radio 2011. u Kragujevcu i 2013. na Dorćolu

AKO igde postoji "vaga" za merenje snage ljudskog duha, koliko li bi na njenoj skali težila ona koju ima deminer Mihailo Marinković (48), iz Pančeva, pripadnik Sektora za vanredne situacije MUP Srbije? Koliko bi na njen tas stalo njegove odvažnosti, staloženosti, potpune koncentracije..., u trenutku dok je, minule nedelje u Nišu, sam prilazio neeksplodiranoj avio-bombi teškoj 1.000 kilograma koja nosi 430 kilograma eksploziva, zaostaloj iz NATO agresije?

27. 04. 2024. u 07:00

Komentari (0)

AKO NEKOM POZAJMITE OVU KNJIGU, NE OČEKUJTE DA VAM JE VRATI!