BOLJI USLOVI ZA KUPCE I TRGOVCE: Somborci dobili novi pijačni prostor

J. L.

20. 02. 2023. u 16:19

Dugogodišnji problem neadekvatne somborske pijace sada je konačno rešen. Angažovanjem Grada, "Somborska robna pijaca“ je na novoj lokaciji, na prostoru nekadašnjeg "Agrosaveza" na Staparskom putu.

БОЉИ УСЛОВИ ЗА КУПЦЕ И ТРГОВЦЕ: Сомборци добили нови пијачни простор

foto: Grad Sombor

Prema rečima Ljiljane Tice, zamenice gradonačelnika Sombora, cilj svih u Gradskoj upravi bio je da se novim prostorom stvore bolji uslovi, kako za trgovce, tako i za kupce.

-Na zadovoljstvo svih nas mi sada imamo jedan uređen, komforan prostor, kako za naše prodavce, tako i za posetioce koji obilaze ovaj pijačni prostor. Ovde nije samo mesto gde će se prodavati i kupovati, ovo je jedna stara navika naših građana, naših Somboraca, koji su naučili da dolaze i da obilaze pijacu i da po starom dobrom običaju i kupe i popričaju sa svojim poznanicima - ističe Ljiljana Tica.

U proteklom periodu urađeni su mnogi infrastrukturni radovi, od rekonstrukcije krova i rekonstrukcije toaleta, takođe sanirani su podovi, urađena je nova rasveta kao i nove moderne pijačne tezge, tojest pijačni boksovi. Novi prostor poseduje 34 prodajna boksa površine 3 puta 4 metra, a cilj je bio da se na jednom mestu objedini i robna pijaca i vašarište. Posle više decenija rada u neadekvatnim uslovima, trgovci će sada imati bolje uslove za rad i prodaju svojih proizvoda.

Na ovoj lokaciji radi i Somborsko vašarište, koje je za sve građane otvoreno petkom i nedeljom, od šest do 15 časova.

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News

Komentari (0)

ODBIO JE NAS! IGRA ZA NJIH! Hrvate baš pogodio spisak Srbije za EURO 2024, jedan igrač im je trn u oku