AGILNE VRANJANKE OSVETLALE OBRAZ: U Gradskom parku organizovan humanitarni bal "Ženskog solidarnog fronta" (FOTO)

J. STOJKOVIĆ / D. RISTIĆ

24. 08. 2021. u 05:55

GRADSKI park u Vranju je bio svojevrsna pozornica velikog humanitarnog bala organizovanog da bi se prikupila sredstva za pomoć deci koja su tokom pandemije ostala bez jednog ili oba roditelja.

АГИЛНЕ ВРАЊАНКЕ ОСВЕТЛАЛЕ ОБРАЗ: У Градском парку организован хуманитарни бал Женског солидарног фронта (ФОТО)

Foto J. Stojković

Manifestacija je bila vrhunac dvomesečne akcije animiranja pojedinaca i privrede - da se ujedine i pokažu kako bi zajednica trebalo da bude solidarna u teškim vremenima, posebno kada je veliki broj Vranjanaca izgubio bitku sa koronom.

I, ideju Milice Anđelković Jovanović su prihvatile mnoge Vranjanke, pa su se okupile oko neformalne grupe "Ženski solidarni front" i predano prikupljale sredstva, lobirale, širile lepu priču o ovom događaju...

- Našem apelu se odazvalo oko 500 pravnih i fizičkih lica. Neki su donirali svoje proizvode i usluge, a neki su jednostavno kupovali ono što nam treba - kaže Milica Anđelković Jovanović, ponosna na to što su pravnice, novinarke, lekarke, domaćice... održale istinski čas humanosti.

- Na radnom mestu srećem mnogo ljudi, delim sa njima tugu zbog loše sudbine, pa sam jedva dočekala ovakvu akciju, priključila se i animirala kolege, prijatelje, komšije i sve ljude koje poznajem. Presrećna sam što smo uspele - kaže lekarka Nataša Stojilković iz Ženskog solidarnog fronta, objašnjavajući da će uskoro biti raspisan javni poziv porodicama i deci koja će moći da dobiju neku vrstu pomoći.

Pritom, neće biti novčanih uplata, već će preduzimljive Vranjanke donirati udžbenike, nameštaj ili nešto drugo što je prijavljenima neophodno. Imena dece koja će dobiti pomoć neće biti objavljivana, već će se samo evidentirati u donatorskim ugovorima - da bi se izbegla eventualna stigmatizacija.

NAJBOLjE

- OVO je kulminacija društvenog zajedništva, a akciju su pokrenule najbolje među nama, naše Vranjanke koje su premašile sva očekivanja. Lokalna samouprava je podržala ovakav aktivizam jer to predstavlja temelj svih budućih humanitarnih aktivnosti - poručio je, obraćajući se prisutnima, gradonačelnik dr Slobodan Milenković (na slici).

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News
ČUVAMO DEDOVINU I GROBOVE SINOVA Uprkos tragedijama, porodica Mihajla Tomaševića, iz Suvog Grla kod Srbice, opstaje na svom ognjištu (FOTO)

ČUVAMO DEDOVINU I GROBOVE SINOVA Uprkos tragedijama, porodica Mihajla Tomaševića, iz Suvog Grla kod Srbice, opstaje na svom ognjištu (FOTO)

OVO su grobovi mojih sinova. Stojadina, rođenog 1979, koji je poginuo na Košarama i Stevana, dve godine mlađeg, koji je 2002, vozeći traktor nagazio na protivtenkovsku minu koju su na putu u selu postavili Albanci. Ovde na groblju mi je druga kuća, a ona u kojoj živim sa suprugom Miladinkom Micom i sinom Darkom je nekoliko kilometara odavde. I, dok sam živ sa Kosova i Metohije seliti se neću, čuvaću svoj dom i grobove sinova.

18. 04. 2024. u 10:45

Komentari (0)