"NAPADAM ĐOKOVIĆEV REKORD": Alkaraz želi da bude najbolji

Novosti online

22. 05. 2024. u 07:50

Španski teniser Karlos Alkaraz nije krio svoje želje da bude najbolji teniser svih vremena. Svestan je mlađani Španac koliko je u ovom trenutku daleko od Novaka Đokovića, ali mu ambicije ne fali.

НАПАДАМ ЂОКОВИЋЕВ РЕКОРД: Алкараз жели да буде најбољи

FOTO: Tanjug/AP

U nedelju počinje Rolan Garos. Prošle sezone Karlos Alkaraz je slovio za jednog od favorita za titulu, ali ga je u polufinalu zaustavio naš teniser Novak Đoković.

Uoči turnira u Parizu, Španac ima samo jedan cilj - da prestigne rekordnu brojku srpskog tenisera od 24 najvrednije titule.

- Naravno. Ja sam ambiciozan momak. Znam da je skoro nemoguće oboriti Novakove rekorde, ali igram tenis za sebe i želim da radim velike stvari. Želim da budem deo istorije tenisa - rekao je Alkaraz.

Karlos Alkaraz već jeste deo teniske istorije. Ne samo da je osvojio dva grend slema (Ju-Es open i Vimbldon), već je i najmlađi je teniser ikada koji se domogao prvog mesta na ATP listi. 

Slično mišljenje deli i Alkarazov trener Huan Karlos Ferero, Karlos je borben i požrtvovan, može mnogo da postigne.

- Ono što mi se najviše sviđa kod Karlosa, jeste što misli na velike stvari. Da biste bili jedan od najvećih, morate tako i razmišljati. Biće veoma teško oboriti Đokovićev rekord, ali mi smo ovde da pokušamo da uradimo što bolje možemo, sve je na nama - rekao je Ferero.

Karlos Alkaraz je imao problema sa povredom ruke od početka sezone na šljaci. Ipak, potvrdio je da u sredu putuje u Pariz.

Rolan Garos je na programu od 26. maja do 9. juna. Titlu brani Novak Đoković. Da li će mu Alkaraz pomrsiti konce, ostaje da vidimo.

BONUS VIDEO "ĐOKOVIĆ MOŽE DA IGRA JOŠ 2-3 GODINE": Goran Ivanišević o Novaku i budućim planovima

BONUS SADRŽAJ

Knjiga o našem asu koja je izazvala veliku pažnju nosi naziv "Novak, pariske priče". Prođite uz Novaka sve njegove emotivne trenutke u upoznajte ga u jednom potpuno drugom svetlu. Na 320 stranica, ilustrovanih do sada neviđenim fotografijama, predstavljen je život slavnog tenisera.

Kliknite OVDE i poručite još danas ovo remek-delo koje će vas odvesti na najslavnije teniske terene.

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News

Komentari (0)

KAKVA ODLUKA ORGANIZATORA! Evo kada Novak Đoković igra naredni meč na Rolan Garosu