NOVI SVETSKI REKORD! Novak Đoković je, zaista, jedinstven

Novosti online

03. 12. 2023. u 15:31

Novak Đoković čak i kada ne igra tenis - uspeva da obori svetske rekorde.

НОВИ СВЕТСКИ РЕКОРД! Новак Ђоковић је, заиста, јединствен

Tanjug/AP

Najnovije vesti iz "belog sporta" upravo o tome svedoče.

Naime, kako je javio američki novinar Daren Rovel, reket kojim je Nole ostvario istorijski uspeh - dostigao je istorijsku cenu.

Na sinoć održanoj aukciji, reket koji je Novak Đoković koristio u finalu Rolan Garosa 2016, kada je njegovim osvajanjem postao aktuelni vladar sva četiri grend slema, dostigao je najveću cenu kada se o ovom sportskom rekvizitu radi.

Prodat je za 107.482 dolara, što je po današnjem kursu oko 98.727 evra, odnosno oko 11,5 miliona dinara.

U ovom trenutku nije poznato ko je izdvojio toliki novac za Noletov reket, a organizatori aukcije su istakli da mu je početna cena bila 10.000 dolara, te da je Novak njime igrao i u polufinalu pomenutog Rolan Garosa.

Đoković je pariski grend slem potom osvojio još u dva navrata, 2021. i 2023. godine, a taj ovogodišnji bio mu je 23. titula sa nekog od četiri najveća turnira.

Do 24 je stigao osvajanjem Ju-Es opena, a 25 bi mogao da dostigne na Australijan openu, na kome je rekorder sa 10 titula, s tim da se tamo sada vraća i Rafael Nadal, čiji se prvi nastup posle skoro pune godine odsustva i priprema za "poslednji ples" - veoma približio.

Bonus video: Novak Đoković - Pet tajni zbog kojih je najbolji na svetu

BONUS SADRŽAJ

Knjiga o našem asu koja je izazvala veliku pažnju nosi naziv "Novak, pariske priče". Prođite uz Novaka sve njegove emotivne trenutke u upoznajte ga u jednom potpuno drugom svetlu. Na 320 stranica, ilustrovanih do sada neviđenim fotografijama, predstavljen je život slavnog tenisera.

Kliknite OVDE i poručite još danas ovo remek-delo koje će vas odvesti na najslavnije teniske terene.

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News
SPEKTAKL U ATINI: Olimpijakos bi da ispiše istoriju, viola da prekine post bez trofeja dug 23 godine!

SPEKTAKL U ATINI: Olimpijakos bi da ispiše istoriju, "viola" da prekine post bez trofeja dug 23 godine!

GRČKI velikan Olimpijakos i prošlogodišnji vicešampion Fiorentina boriće se za naslov novog prvaka Lige konferencija na ''OPAP areni'' u Atini (21.00). Pirej je od Atine udaljen samo desetak kilometara, tako da je jasno ko će imati veću podršku na ovom meču, ali uloga blagog favorita ipak pripada Violi koja se nada da će biti uspešnija nego što je bio slučaj pre godinu dana u Pragu.

29. 05. 2024. u 07:35

Komentari (0)

ODBIO JE NAS! IGRA ZA NJIH! Hrvate baš pogodio spisak Srbije za EURO 2024, jedan igrač im je trn u oku