BRITANAC NEMA DILEMU: Za tenisere je Novak Đoković broj jedan

Novosti online

22. 09. 2023. u 17:16

NEKADA četvrti teniser sveta, Britanac Greg Rusedski, smatra da je Novak Đoković bez ikakve dileme najbolji igrač na planeti.

БРИТАНАЦ НЕМА ДИЛЕМУ: За тенисере је Новак Ђоковић број један

Tanjug/AP

On je u razgovoru za podkast "Insajd In" naglasio da je Srbin najbolji ove godine, iako je manje nedelja od Karlosa Alkaraza proveo na prvom mestu ATP listi (20:18).

- Za tenisere je Novak broj 1 za ovu godinu, iako je proveo manje neđelja na toj poziciji od Karlosa. Razlog je jednostavan, on nije mogao da igra na Mastersima u Indijan Velsu i Majamiju - rekao je Rusedski.

Svestan je da bi Đoković imao još veću prednost da je mogao da igra još više. Inače, Nole trenutno ima 3.260 bodova više od Španca.

- Teniseri znaju i koliko je Đoković izgubio velikih turnira zbog kovida. Sve to treba da se uzme u obzir. Mislim da se i Novak osećao najboljim na svetu, i kada to ATP lista nije pokazivala, baš zbog svega toga.

Za kraj se dotakao Alkaraza i toga što nije uspeo da odbrani titulu na Ju-Es openu.

- Prvi put u karijeri je bio u toj poziciji, stigao je do polufinala i to je sasvim dobar rezlutat. Za većinu igrača je polufinale grend slema najbolji rezultat u karijeri, trenutak kada shvate da mogu još više - zaključio je Rusedski.

Podsetimo, Đoković je do kraja godine prijavio još tri turnira - masters u Parizu, završni masters u Torinu i Dejvis kup.

BONUS VIDEO: Sjajna atmosfera na dočeku košarkaša i Novaka Đokovića

BONUS SADRŽAJ

Knjiga o našem asu koja je izazvala veliku pažnju nosi naziv "Novak, pariske priče". Prođite uz Novaka sve njegove emotivne trenutke u upoznajte ga u jednom potpuno drugom svetlu. Na 320 stranica, ilustrovanih do sada neviđenim fotografijama, predstavljen je život slavnog tenisera.

Kliknite OVDE i poručite još danas ovo remek-delo koje će vas odvesti na najslavnije teniske terene.

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News
ROLAN GAROS U POTPUNOM ŠOKU: Uradili sve da Novak Đoković ispadne, pa im se obilo o glavu i sad ne znaju šta da rade!

ROLAN GAROS U POTPUNOM ŠOKU: Uradili sve da Novak Đoković ispadne, pa im se obilo o glavu i sad ne znaju šta da rade!

Novak Đoković je na antologijski način prošao u četvrtfinale Rolan Garosa, ali je dan kasnije morao da se povuče sa tog grend slem turnira. Ispostavilo se da je razlog veoma ozbiljan, iako je na mogućnost da se nešto tako desi - upravo Nole i upozorovao organizatore. Sada on plaća skupu cenu, ali... i čelnici tog grend slema "čupaju kosu". Evo i zašto.

08. 06. 2024. u 17:30

Komentari (0)

ROLAN GAROS U POTPUNOM ŠOKU: Uradili sve da Novak Đoković ispadne, pa im se obilo o glavu i sad ne znaju šta da rade!