ŠPANCI RAZAPELI ALKARAZA: Mladi teniser na udaru nacije zbog mučenja životinja

Novosti online

14. 09. 2023. u 08:16

Karlos Alkaraz nakon neuspešne odbrane titule u Njujorku, gde je u polufinalu Ju-Es opena eliminisan od Danila Medvedeva, a tron i prvo mesto mu preuzeo Novak Đoković, vratio se u rodnu Španiju.

ШПАНЦИ РАЗАПЕЛИ АЛКАРАЗА: Млади тенисер на удару нације због мучења животиња

FOTO: Tanjug/AP

Tamo je pokušao da se odmori i relaksira za nastavak sezone, ali našao se na udaru žestokih kritika.

Naime, Alkaraz je odlučio da poseti koridu u svojoj Mursiji, gde se održavaju borbe bikova i ispoštuje čuvenu špansku tradiciju.

On je u jednom trenutku uslikan i kako oduševljeno gleda šou matadora, što je izazvalo revolt organizacije za zaštitu životinja PETA.

- Karlose, borbe bikova su mučenje, a ne kultura. Nema ništa zabavno u tome što ubadaju i muče životinje - i većina mladih ljudi u Španiji ne vidi borbe bikova kao krvavi sport. Molimo te da ne podržavaš više borbe bikova i apelujemo da više nikada ne ideš na ove borbe - stoji u saopštenju organizacije PETA kojoj je prethodnih dana "dojavljeno" da je Karlos Alkaraz bio glavno lice na tribinama i sigurno su mnogi došli da vide i njega.

Korida je najpopularnija u Španiji, kao i u još nekoliko zemalja latinskog područja, a prethodnih godina sve više je na meti javnosti, posebno boraca za prava životinja.

BONUS SADRŽAJ

Knjiga o našem asu koja je izazvala veliku pažnju nosi naziv "Novak, pariske priče". Prođite uz Novaka sve njegove emotivne trenutke u upoznajte ga u jednom potpuno drugom svetlu. Na 320 stranica, ilustrovanih do sada neviđenim fotografijama, predstavljen je život slavnog tenisera.

Kliknite OVDE i poručite još danas ovo remek-delo koje će vas odvesti na najslavnije teniske terene.

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News
ROLAN GAROS U POTPUNOM ŠOKU: Uradili sve da Novak Đoković ispadne, pa im se obilo o glavu i sad ne znaju šta da rade!

ROLAN GAROS U POTPUNOM ŠOKU: Uradili sve da Novak Đoković ispadne, pa im se obilo o glavu i sad ne znaju šta da rade!

Novak Đoković je na antologijski način prošao u četvrtfinale Rolan Garosa, ali je dan kasnije morao da se povuče sa tog grend slem turnira. Ispostavilo se da je razlog veoma ozbiljan, iako je na mogućnost da se nešto tako desi - upravo Nole i upozorovao organizatore. Sada on plaća skupu cenu, ali... i čelnici tog grend slema "čupaju kosu". Evo i zašto.

08. 06. 2024. u 17:30

Komentari (0)

VELIKA TUGA: Preminuo mladi trener