SRBIJA JE PONOSNA! Imamo novo tenisko čudo, u polufinalu je Vimbldona

Novosti online

13. 07. 2023. u 18:04

Dok najveću pažnju na Vimbldonu privlači šta će uraditi aktuelni šampiona Novak Đoković i može li da mu krunu skine neko od preostalih kandidata koje predvodi Karlos Alkaraz, ima Srbija još razloga za teniska zadovoljstva.

СРБИЈА ЈЕ ПОНОСНА! Имамо ново тениско чудо, у полуфиналу је Вимблдона

FOTO: Tanjug/AP

Za to se pobrinuo mladi teniser Branko Đurić.

On je izborio polufinale juniorskog Vimbldona u nadmetanju parova, jer je sa svojim dubl-partnerom Arturom Žeom danas nadigrao treće nosioce.

Srpsko-francuski par je Španca Aleksandra Melera Krecera i Meksikanca Rodriga Pačeka Mendeza savladao rezultatom 6:3, 7:6(3).

Njihovi rivali u polufinalu biće ili prvi nosioci, Rus Jaroslav Demin i Amerikanac Kuper Vilijams, ili američki tandem Darvin Blanš - Roj Horvic.

Branko Đurić je rođen u Budvi, osvojio je sve što se moglo osvojiti u mlađim kategorijama u Crnoj Gori i rešio da nastupa pod srpskomo zastavom. U Srbiji je prvu veliku titulu osvojio kada je postao prvak za igrače do 12 godina, a interesantno je da je u detinjstvu paralelno trenirao "beli sport" i fudbal.

A Novak Đoković?

Podsetimo, Novak Đoković u petak igra protiv Janika Sinera polufinale Vimbldona, a taj meč možete da pratite uživo uz prenos na portalu "Novosti".

BONUS VIDEO: Pečat najboljeg - Koje rekorde sada juri Novak Đoković?

BONUS SADRŽAJ

Knjiga o našem asu koja je izazvala veliku pažnju nosi naziv "Novak, pariske priče". Prođite uz Novaka sve njegove emotivne trenutke u upoznajte ga u jednom potpuno drugom svetlu. Na 320 stranica, ilustrovanih do sada neviđenim fotografijama, predstavljen je život slavnog tenisera.

Kliknite OVDE i poručite još danas ovo remek-delo koje će vas odvesti na najslavnije teniske terene.

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News
ŠOK! Nemanja Majdov ipak nije kažnjen samo zato što se krstio, Novosti otkrivaju kako je sve perfidno upakovano!

ŠOK! Nemanja Majdov ipak nije kažnjen "samo zato što se krstio", "Novosti" otkrivaju kako je sve perfidno upakovano!

Reprezentativac Srbije u džudou Nemanja Majdov objavio je nešto neverovatno: posle Olimpijskih igara u Parizu, na kojima je učestvovao u kategoriji takmičara do 90 kilograma težine, suspendovan je iz sporta - jer se krstio pred izlazak na borilište u prestonici Francuske. "Novosti" vam donose - kako je Međunarodna džudo federacija na vrlo lukav način izvela kažnjavanje našeg borca.

19. 09. 2024. u 16:07

Komentari (0)

PREVIŠE JE PASIVAN, TITULA NEĆE DOĆI SAMA: Federer uputio oštre reči Zverevu