SVET NIJE MOGAO DA VERUJE ŠTA GLEDA: Novinari BBC-a odbili da kažu da je Karlos Alkaraz najbolji na svetu, zagrmeli: Ne, to je Novak Đoković!

Novosti online

25. 06. 2023. u 19:54

NOVAK Đoković od ponedeljka, 26. juna, neće biti najbolje rangirani teniser sveta, ali za novinare britanskog javnog servisa, Bi-Bi-Sija (BBC) to baš i nije realno stanje stvari.

СВЕТ НИЈЕ МОГАО ДА ВЕРУЈЕ ШТА ГЛЕДА: Новинари ББЦ-а одбили да кажу да је Карлос Алкараз најбољи на свету, загрмели: Не, то је Новак Ђоковић!

FOTO: AP

Podsetimo, ove nedelje, 25. dana juna, Karlos Alkaraz je osvojio titulu u Kvinsu čime se vratio na prvo mesto ATP liste.

Do održavanja pomenutog turnira Alkaraz je za Novakom Đokovićem zaostajao 420 poena, a kako je u pitanju bilo nadmetanje iz serije 500, što znači da titula donosi upravo 500 ATP bodova, Španac je njenim osvajanjem pretekao Srbina: prošle godine nije učestvovao, pa je "ceo plen" i prigrabio, te umakao Noletu 80 bodova.

Ali, dok je još trajalo finale u Kvinsu, gledaoci TV prenosa Bi-Bi-Sija mogli su da čuju novinare britanskog javnog medijskog servisa kako odbijaju da priznaju da je Alkaraz, u tom trenutku sve izvesnije, postaje najbolji.

"Novosti" vam donose kako je izgledao taj trenutak, dok su pred mikrofonima bili Endrju Kesl i Džon Lojd.

Podsećanja radi, Endrju Kesl (59) je bivši teniser, svojevremeno i najbolje rangirani britanski igrač, kada je 1986. bio 80. u pojedinačnoj, a 45. u dubl konkurenciji. Džon Lojd (68) je takođe bivši teniser, bio je 21. na svetu 1978, a najbolji britanski igrač 1984. i 1985. Igrao je jedno grend slem finale u pojedinačnoj konkurenciji (Australijan open), a tri grend slem titule je osvojio u igri mešovitih parova (Rolan Garos i, dvaput, Vimbldon).

Njihov kratki osvrt na činjenicu da će Alkaraz preuzeti prvo mesto ATP liste od Noleta bio je buran i protekao je ovako:

Kesl: "Karlos će možda biti svetski broj 1 posle današnjeg finala, ali dozvolite mi da kažem sledeće: on može da bude broj 1 na papiru kada se ovo (turnir u Kvinsu) završi, ali što se tiče igre, što se tiče svlačionice, postoji samo jedan svetski broj 1! A to je još uvek Novak Đoković, bez obzira na to kako se završi današnje finale!"

Lojd: "Tako je!"

Kesl: "Đoković možda neće zvanično biti najbolji, ali je Novak taj koji brani šampionsku titulu na Vimbldonu, a pritom je osvojio i Australijan open, a onda i Rolan Garos, na kome je pobedio Alkaraza u polufinalu."

Lojd: "Tačno tako."

Kesl: "I... u ovim trenucima Karlos ponovo ima sjajno vraćanje servisa, služi ga taj 'ritern' cele nedelje, ali čovek koji najbolje vraća servise stiže na Vimbldon kao sedmostruki prvak. Ma, prosto je već i smešno koliko je Novak Đoković fascinantan i pritom sve što radi, radi na tako poseban, tih način".

Lojd: "Potpuno sam saglasan!"

Nije to baš bilo uobičajeno za britanski javni servis, ali izgleda da je Nole svojim sjajnim igrama i svime što je učinio u karijeri uspeo da i englesku medijsku scenu, bar na jedan dan, okrene u svoju korist.

Sada ga čeka "okretanje" novog lista. 

Istina, krenuće u to sa druge pozicije, ali nije mu to prvi put u karijeri da mora da se dokazuje.

Podsetimo, do ovog trijumfa u Kvinsu, Karlos Alkaraz je triput bio na čelu ATP rangiranja: najpre od 12. septembra 2022. do 29. januara 2023, potom od 20. marta do 2. aprila ove godine i onda nedavno, od 22. maja do 11. juna.

Ukupno, najboljim teniserom sveta nazivan je 25 sedmica, a Novak Đoković rekordnih 389.

Đoković - Vimbldon 2023.

Nole u Londonu brani prošlogodišnju titulu i, kao drugi nosilac, iza Alkaraza, krenuće istovremeno u pohod na osmu vimbldonsku, čime bi izjednačio rekord Rodžera Federera, a ujedno kreće i po svoj 24. grend slem trofej. Sa postojećih 23 je već rekorder, ispred Rafaela Nadala (22) i pomenutog Federera (20).

Prethodno, Đoković će igrati na "Đorđo Armani teniskom klasiku", koji je na programu od 27. juna do 1. jula. 

Prema rasporedu, odigraće jedan meč, u četvrtak 29. juna, protiv Amerikanca Fransesa Tijafoa.

Vimbldon počinje 3. jula, a taj grend slem, kao i sve o Novaku Đokoviću, pratite na sportskim stranicama portala "Novosti". Na sasvim ste dobrom mestu.

BONUS VIDEO: PARIZ JE NjEGOV: Novak Đoković "prošetao" pehar Rolan Garosa Parizom

BONUS SADRŽAJ

Knjiga o našem asu koja je izazvala veliku pažnju nosi naziv "Novak, pariske priče". Prođite uz Novaka sve njegove emotivne trenutke u upoznajte ga u jednom potpuno drugom svetlu. Na 320 stranica, ilustrovanih do sada neviđenim fotografijama, predstavljen je život slavnog tenisera.

Kliknite OVDE i poručite još danas ovo remek-delo koje će vas odvesti na najslavnije teniske terene.

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News
SPEKTAKL U ATINI: Olimpijakos bi da ispiše istoriju, viola da prekine post bez trofeja dug 23 godine!

SPEKTAKL U ATINI: Olimpijakos bi da ispiše istoriju, "viola" da prekine post bez trofeja dug 23 godine!

GRČKI velikan Olimpijakos i prošlogodišnji vicešampion Fiorentina boriće se za naslov novog prvaka Lige konferencija na ''OPAP areni'' u Atini (21.00). Pirej je od Atine udaljen samo desetak kilometara, tako da je jasno ko će imati veću podršku na ovom meču, ali uloga blagog favorita ipak pripada Violi koja se nada da će biti uspešnija nego što je bio slučaj pre godinu dana u Pragu.

29. 05. 2024. u 07:35

Komentari (3)

ĐOKOVIĆ GLEDA BRUKU I NE VERUJE: Kakav skandal na Rolan Garosu! Da je Srbin to uradio, već bi leteo kući (VIDEO)