"KENGURI", DA LI VAS JE BAR MALO SRAMOTA? Kako su Australijanci pre 17 godina ispalili Novaka Đokovića, a on je želeo samo jedno

Novosti online

05. 01. 2023. u 14:10

Novak Đoković je 2006. godine tražio specijalnu pozivnicu za turnir u Adelejdu, nije je dobio, a nema sumnje da se danas kaju, jer su odbili jednog od najboljih tenisera sveta ikada.

КЕНГУРИ, ДА ЛИ ВАС ЈЕ БАР МАЛО СРАМОТА? Како су Аустралијанци пре 17 година испалили Новака Ђоковића, а он је желео само једно

FOTO: Tanjug/AP

Jedan od direktora turnira bio je legendarni australijski teniser Mark Vudford, drugi Piter Džonston. Tada mladi Novak Đoković i njegov trener došli su sa molbom. Novak je imao 19 godina. Bio je na početku karijere, nije imao nijedan osvojen turnir, ali je znao da će jendog dana biti najbolji na svetu.

Vudford se setio tog događaja iz 2006. godine.

- Vodio sam turnir zajedno sa Piterom Džonstonom, sedeli smo u kancelariji dan pre nego što su krenule kvalifikacije, kada su kod nas došli Dejan i Novak Đoković. Predstavio nam se i rekao: "Srećan sam što sam u Adelejdu, nadam se da biste mogli da mi date pozivinicu za turnir - prisetio se Vudford i nastavio: 

 - Piter i ja smo se pogledali, već smo bili podelili sve pozivnice za glavni žreb. Novak je dodao: "Jednog dana ću biti najbolji teniser na svetu i mislim da bi bilo lepo da mi pomognete na početku“. Mi smo se na to nasmejali i rekli mu: "Nažalost, nemamo više mesta“. Dejan, koji je Đokovića znao godinama, rekao je: "On zaista veruje da će biti broj jedan jednog dana“. Mi smo im se izvinili, jer smo imali samo nekoliko ostavljenih pozivnica za tenisere iz Australije. Ja sam rekao: "Probaćemo makar da te ubacimo u kvalifikacije“, ali je Novak uzvratio:  "Voleo bih da igram u glavnom delu turnira, jer ću jednog dana biti najbolji na svetu“. Nažalost, nismo uspeli da ga ubacimo ni u kvalifikacije - ispričao je Mark Vudford.

BONUS VIDEO: Navijači Olimpijakosa i Zvezde zajedno skandirali "Kosovo je Srbija"

BONUS SADRŽAJ

Knjiga o našem asu koja je izazvala veliku pažnju nosi naziv "Novak, pariske priče". Prođite uz Novaka sve njegove emotivne trenutke u upoznajte ga u jednom potpuno drugom svetlu. Na 320 stranica, ilustrovanih do sada neviđenim fotografijama, predstavljen je život slavnog tenisera.

Kliknite OVDE i poručite još danas ovo remek-delo koje će vas odvesti na najslavnije teniske terene.

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News

Komentari (0)

RUSIJA JE ZGROŽENA: Ovo je najnoviji uslov za Ruse da bi učestvovali na Igrama Pariz 2024