ŠTA OVO TREBA DA ZNAČI? Novak Đoković dobio potpuno neočekivanu poruku! Direktor Australijan opena "pere" državu nakon sramne deportacije

Novosti online

22. 12. 2022. u 21:30

KREG Tajli, direktor Australijan opena, turnira sa kog je Novak Đoković početkom ove godine sramno eliminisan i posle mnogo kontroverzi deportovan, govorio je o dolasku srpskog asa u "zemlju kengura".

ШТА ОВО ТРЕБА ДА ЗНАЧИ? Новак Ђоковић добио потпуно неочекивану поруку! Директор Аустралијан опена пере државу након срамне депортације

Foto: Profimedia/Ilustracija

Nakon što ga je Australija demonizovala u januaru mesecu, manje od godinu dana nakon prljave kampanje koja je vođena protiv Srbina, u nekom potpuno drugačije kontekstu se govori o Noletu. Narativ se polako menja, a Tajli pokušava očigledno da opere svoju zemlju, koja je pretrpela mnogo kritika zbog torture koju je priredila najboljem u istoriju "belog sporta".

- Fokusirani smo na dobrodošlicu Đokoviću, pošto stiže sledeće nedelje. Igraće u Adelejdu i onda na Australijan openu. Pričao sam sa njim tokom godina, veliki je šampion. Igra najbolji tenis i biće favorit. Popularan je u Australiji, pošto u ovoj zemlji ima veliku bazu navijača - rekao je Tajli.

Đoković nije igrao ove godine na prvom grend slem turniru u Melburnu, pošto je deportovan iz Australije i bila mu je uvedena trogodišnja zabrana ulaska u ovu zemlju. Ministar za imigracije Endrju Žiles ukinuo je pre mesec dana srpskom teniseru zabranu ulaska na "peti kontinent"

- Poslednje dve godine su bile teške za sve u svetu, ne samo na Australijan openu. Ako se vratite korak unazad i pogledate, te okolnosti su bile van naše kontrole. Da li bismo voleli da se to nije dogodilo? Apsolutno. Da li smo uradili sve što je bilo do nas u tom trenutku? Da, jesmo - istakao je Tajli.

Podsetimo, Đoković se trenutno nalazi u Dubaiju gde igra na egzibiciji Svetske teniske lige. Najbolji srpski teniser je najavio da će od 1. od 8. januara naredne godine igrati i u singlu i dublu na ATP turniru u Adelejdu (Australija).

BONUS SADRŽAJ

Knjiga o našem asu koja je izazvala veliku pažnju nosi naziv "Novak, pariske priče". Prođite uz Novaka sve njegove emotivne trenutke u upoznajte ga u jednom potpuno drugom svetlu. Na 320 stranica, ilustrovanih do sada neviđenim fotografijama, predstavljen je život slavnog tenisera.

Kliknite OVDE i poručite još danas ovo remek-delo koje će vas odvesti na najslavnije teniske terene.

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News
SPEKTAKL U ATINI: Olimpijakos bi da ispiše istoriju, viola da prekine post bez trofeja dug 23 godine!

SPEKTAKL U ATINI: Olimpijakos bi da ispiše istoriju, "viola" da prekine post bez trofeja dug 23 godine!

GRČKI velikan Olimpijakos i prošlogodišnji vicešampion Fiorentina boriće se za naslov novog prvaka Lige konferencija na ''OPAP areni'' u Atini (21.00). Pirej je od Atine udaljen samo desetak kilometara, tako da je jasno ko će imati veću podršku na ovom meču, ali uloga blagog favorita ipak pripada Violi koja se nada da će biti uspešnija nego što je bio slučaj pre godinu dana u Pragu.

29. 05. 2024. u 07:35

Komentari (5)

ĐOKOVIĆ GLEDA BRUKU I NE VERUJE: Kakav skandal na Rolan Garosu! Da je Srbin to uradio, već bi leteo kući (VIDEO)