DEČIJI MARATON: Biće održan u subotu u Zoološkom vrtu u Beogradu

Filip Milošević

18. 04. 2024. u 17:01

Dečiji maraton biće održan u subotu, 20. aprila sa početkom u 10.30 časova u Zoološkom vrtu, a učestvovaće 150 dece iz beogradskih vrtića, saopšteno je danas.

ДЕЧИЈИ МАРАТОН: Биће одржан у суботу у Зоолошком врту у Београду

FOTO: Beogradski maraton

Organizatori su danas saopštili da je u pretkvalifikacijama za 28. Dečiji maraton učestvovalo više 15 hiljada predškolaca iz Beograda. Najbržih 150 predškolaca takmičiće se u 12 kvalifikacionih trka, a pobednici kvalifikacija učestvovaće u finalu.

- Ovo je sigurno najlepša manifestacija koja se održava kod nas. Posebno smo srećni što u poslednjih nekoliko godina trka ima humanitarni karakter. Hvala ljudima iz Beogradskog maratona na odličnoj saradnji, koja će se nastaviti i narednih godina - rekao je direktor Zoološkog vrta Srboljub Aleksić na konferenciji za medije u Beogradu.

Značajna sredstva za pomoć u realizaciji ove manifestacije obezbedio je gradski sekretarijat za sport i omladinu.

- Beograd nema značajniji sportski događaj od Beogradskog maratona. Dečiji maraton, koji mu prethodi, je za nas podjednako bitan kao i maratonska trka. Želim da verujem da će ovogodišnji Dečiji maraton biti najbolje organizovan do sada - istakao je  sekretar za sport i omladinu Grada Beograda Nikola Penić.

Gradska sekretarka za obrazovanje i dečiju zaštitu Aleksandra Čamagić izrazila je nadu da će veliki broj roditelja i dece u subotu doći da uživa u Dečijem maratonu.

- Direktor Beogradskog maratona ima tu čast i sreću da ima najlepši najavni događaj u zemlji. Tokom ovih 28 godina oko pola miliona najmlađih Beograđana je učestvovalo u ovoj manifestaciji. Ove godine ih je bilo 15.000 iz svih 17 gradskih opština - navela je Čamagić.

Direktor Beogradskog maratona Darko Habuš izrazio je veliku zahvalnost Gradu Beogradu i svim partnerima na velikoj pomoći i podršci u svim aktivnostima i događajima koje organizuje Beogradski maraton.

- Rekord ove čuvene staze oko slonare iznosi 35 sekundi. Prošle godine ga je Dušan Slavković izjednačio, nadamo se da će ove godine taj rekord biti oboren. Očekujemo i dobar nastup devojčica, jer podsetiću vas da je pobednik 14. Dečijeg maratona upravo bila devojčica Ana Dejanović iz vrtića 'Zvončić' - rekao je Habuš.

- Kako bismo motivisali svu decu, i ovog puta na Dečijem maratonu nagradićemo Super puža, odnosno najsporijeg takmičara u finalu, a posebno smo ponosni na činjenicu da će i ove godine tri prvoplasirana mališana kao i Super puž biti promoteri 37. Beogradskog maratona, koji se održava 28. aprila. Izuzetno nam je ⁠važno ulaganje u decu, njihova edukacija o značaju očuvanja životne sredine, inkluziji i važnosti fizičke aktivnosti i bavljenja sportom i to su vrednosti kojima ćemo ih učiti i u budućnosti - zaključio je Habuš.

BONUS VIDEO: BLICKRIG ZVEZDE: Hvang duplirao prednost crveno-belih u Ivanjici

BONUS SADRŽAJ

Knjiga o našem asu koja je izazvala veliku pažnju nosi naziv "Novak, pariske priče". Prođite uz Novaka sve njegove emotivne trenutke u upoznajte ga u jednom potpuno drugom svetlu. Na 320 stranica, ilustrovanih do sada neviđenim fotografijama, predstavljen je život slavnog tenisera.

Kliknite OVDE i poručite još danas ovo remek-delo koje će vas odvesti na najslavnije teniske terene.

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News

Komentari (0)

Novi Samsung Neo QLED televizori pomeraju granice kućne zabave