ŠOK: Legendarni srpski vaterpolista ne ide na Olimpijske igre "Pariz 2024", saznao jednu stvar i rešio da završi karijeru!

Novosti online

15. 04. 2024. u 19:01

Dugogodišnji golman vaterpolo reprezentacije Srbije Branislav Mitrović, član francuskog Turkoana, objavio je da će na kraju klupske sezone završiti karijeru, a ne posle Olimpijskih igara u Parizu kako je planirao.

ШОК: Легендарни српски ватерполиста не иде на Олимпијске игре Париз 2024, сазнао једну ствар и решио да заврши каријеру!

FOTO: AP

On je u izjavi za RTV otkrio da mu je selektor Uroš Stevanović rekao da nije u planovima za Pariz.

"Meni je bio cilj da pokušam da završim karijeru nekako zajedno sa Olimpijskim igrama u Parizu. Zato sam igrao sve do sada. Međutim, sada sam dobio tu informaciju od strane selektora i to je to, jednostavno završavam svoju igračku karijeru i okrećem se drugim stvarima", rekao je Mitrović.

Branislav Mitrović / FOTO: Tanjug


Branislav Mitrović je jedan od legendarnih vaterpolista Srbije.

Za reprezentaciju naše zemlje branio više od 200 puta i bio je član čuvene generacije koja je osvojila dva olimpijska zlata - u Riju i Tokiju.


Posle Tokija se prvo oprostio od državnog tima, ali se potom "predomislio" i branio na još nekoliko velikih takmičenja, a poslednji put na Svetskom prvenstvu u Dohi.

Mitrović je sa srpskom reprezentacijom bio prvak sveta 2015. u Kazanju i bronzani u Budimpešti 2017, a čak četiri puta je bio golman nacionalne selekcije koja je postala šampioon Evrope - redom, od 2012. u Ajndhovenu, preko 2014. u Budimpešte i 2016. u Beogradu, do 2018. u Barseloni. Sa "delfinima" je čak šest puta osvajao FINA Svetsku ligu, ali i Univerzijadu i Mediteranske igre.

BONUS VIDEO: Novak Đoković - Pet tajni zbog kojih je najbolji na svetu

BONUS SADRŽAJ

Knjiga o našem asu koja je izazvala veliku pažnju nosi naziv "Novak, pariske priče". Prođite uz Novaka sve njegove emotivne trenutke u upoznajte ga u jednom potpuno drugom svetlu. Na 320 stranica, ilustrovanih do sada neviđenim fotografijama, predstavljen je život slavnog tenisera.

Kliknite OVDE i poručite još danas ovo remek-delo koje će vas odvesti na najslavnije teniske terene.

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News
UEFA U ŠOKU: Rusija se odlučuje na radikalan potez?

UEFA U ŠOKU: Rusija se odlučuje na radikalan potez?

RUSIJA i Ukrajina su i dalje izvori najvažnijih vesti na svetu, zbivanja iz tih država se prate iz minuta u minut, uživo, ali postoje i prateći događaji do kojih su dovela vojna dejstva, a koji privlače ogromnu pažnju svetske javnosti. Sport je jedan od segmenata života na koje je rat takođe uticao, a fudbal, kao najpopularnija sportska disciplina, posebno je zanimiljiv ovih dana, zbog ruske situacije u njemu.

29. 04. 2024. u 21:07

Komentari (2)

UEFA U ŠOKU: Rusija se odlučuje na radikalan potez?