LUBE JOŠ U ŽIVOTU: Podraščanin sa Trentinom u polufinalu prvenstva Italije u odbojci

Novosti online

18. 03. 2024. u 19:21

Odbojkaši Trentina i Peruđe izborili su plasman u polufinale plej-ofa italijanske Serije A. Šampion Italije, predvođen srpskim asom Markom Podraščaninom, uzeo je meru Modeni i u trećem meču četvrtfinalne serije, pošto je upisao pobedu maksimalnim rezultatom 3:0, po setovima 25:22, 25:19, 25:21.

ЛУБЕ ЈОШ У ЖИВОТУ: Подрашчанин са Трентином у полуфиналу првенства Италије у одбојци

Foto: Profimedia

Iako bez Rikarda Zbertolija, puleni Fabija Solija odigrali su sjajan meč, a posebno su se istakli Danijele Lavija sa 17 i Kamil Rihlicki sa 16 poena. Kapiten Podraščanin dodao je devet poena, uz čak pet blokova.

U ekipi Modene, kojoj sledi razigravanje za peto mesto, Vlad Daviskiba je upisao 12 poena. Dragan Stanković nije ulazio u igru.

Foto: Profimedia

Peruđa je posle dve startne pobede, imala i vođstvo od 2:0 i 16:12 u trećem meču protiv Verone, ali su gosti na krilima Keite i Sanija, uspeli da odvedu utakmicu u taj-brejk i na kraju ipak potpišu kapitulaciju, jer je domaćin slavio rezultatom 17:15.

"Meč-viner“ Kamil Semenjuk, osvojio je 18 poena, a Vasim Ben Tara i Roberto Ruso po 14. U ekipi iz Verona Keita je imao čak 28 poena, Moska je dodao 12, a Možič 11. Nikola Jovović nije ulazio u igru.

Četvrtog meča će biti u seriji između Lubea i Monce. Gigant iz Ćivitanove je savladao svog gosta u trećem meču, smanjio vođstvo protivnika na 2:1 i zakazao novi susret u nedelju, 24. marta u „Opikvad Areni“.

U pobedi rezultatom 3:2 (21:25, 30:28, 21:25, 25:22, 15:11), blistao je Marlon Jant Erera sa 27 poena. Aleksandar Nikolov je do trenutka kad je izašao iz igre imao 13 poena, a Blenđinijev džoker iz rukava, Adis Lagumdžija – 12. Kod gostiju, Artur Švarc je osvojio 25 poena, a Stiven Mar 22.

Novi susret zakazan je za nedelju u Milanu, od 20.30 časova. Alijanc Milano dočekaće Pjaćencu, koja vodi sa 2:1 u pobedama, nakon što je dobila treći susret sa 3:2. Mogli su i gosti do novog brejka, ali su u završnici četvrtog seta ispustili vođstvo od 23:20 i dve meč lopte na 24:22, pa je domaćin odveo susret u taj-brejk. Tamo su zahvaljujući sjajnoj energiji došli do trijumfa rezultatom 15:12 i na korak od polufinala.

U ekipi Pjaćence, Joandi Leal je osvojio 22 poena, a Juri Romano 19. Kod gostiju iz Milana, Juki Išikava je upisao 21 poen, a Fere Regers 20.

Bonus video KLADIONIČARSKE PRIČE: Kako je to sve izgledalo nekada


 

BONUS SADRŽAJ

Knjiga o našem asu koja je izazvala veliku pažnju nosi naziv "Novak, pariske priče". Prođite uz Novaka sve njegove emotivne trenutke u upoznajte ga u jednom potpuno drugom svetlu. Na 320 stranica, ilustrovanih do sada neviđenim fotografijama, predstavljen je život slavnog tenisera.

Kliknite OVDE i poručite još danas ovo remek-delo koje će vas odvesti na najslavnije teniske terene.

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News
SPEKTAKL U ATINI: Olimpijakos bi da ispiše istoriju, viola da prekine post bez trofeja dug 23 godine!

SPEKTAKL U ATINI: Olimpijakos bi da ispiše istoriju, "viola" da prekine post bez trofeja dug 23 godine!

GRČKI velikan Olimpijakos i prošlogodišnji vicešampion Fiorentina boriće se za naslov novog prvaka Lige konferencija na ''OPAP areni'' u Atini (21.00). Pirej je od Atine udaljen samo desetak kilometara, tako da je jasno ko će imati veću podršku na ovom meču, ali uloga blagog favorita ipak pripada Violi koja se nada da će biti uspešnija nego što je bio slučaj pre godinu dana u Pragu.

29. 05. 2024. u 07:35

Komentari (0)

NA SAMO OKO 2 SATA LETA OD VAS: Nikad povoljnije letovanje na afričkom Mediteranu!