JEZIVA TRAGEDIJA! Svetski rekorder poginuo u stravičnoj nesreći, imao je samo 24 godine

Novosti online

12. 02. 2024. u 08:19

Svetski rekorder u maratonu Kenijac Kelvin Kiptun poginuo je zajedno sa svojim trenerom u automobilskoj nesreći u Keniji kasno sinoć, javila je policija.

ЈЕЗИВА ТРАГЕДИЈА! Светски рекордер погинуо у стравичној несрећи, имао је само 24 године

FOTO: Tanjug/AP

Kiptum je imao 24 godine, postavio je prošle godine u Čikagu novi svetski rekord u maratonu.

On je na marotonu u Čikagu u oktobru do svetskog rekorda stigao vremenom 2:00,35 sati. Tada je oborio rekord svog sunarodnika Eliuda Kipšogea iz 2022. godine (2:01,09 sati).

Kiptum i njegov trener iz Ruande Žerve Hakizimana poginuli su u automobilskoj nesreći sinoć oko 23.00 časa blizu mesta Kaptagat u dolini Rift, regionu odakle on potiče i gde je živeo i trenirao, javila je policija.

Kelvin Kiptum je vozio kola sa dva putnika, svojim trenerom i jednom ženom, koja je teško povređena i nalazi se u bolnici, prenosi agencija Frans pres.

Prema izveštaju policije on je izgubio kontrolu nad vozilom, izleteo sa puta i udario u drvo. 

Kenijska sportiskinja Milka Čemos potvrdila je vest o njihovoj smrti za AP. ;Nesreća se dogodila između mesta Eldoret i Kaptagat u zapadnoj Keniji, rekla je ona, u srcu visinske oblasti poznate kao baza za treniranje maratonaca iz Kenije i iz sveta. Kiptum je rođen i odrastao u toj oblast.

Bio je velika nada i jedan od najuzbudljivijih sportista koji se pojavio u tom sportu, saopštila je Svetska federacija za atletiku.

Bonus video: "DELIJE" NISU MOGLE DA VERUJU! Evo šta je Lajpcig pustio s razglasa pred meč Lige šampiona sa Crvenom zvezdom

BONUS SADRŽAJ

Knjiga o našem asu koja je izazvala veliku pažnju nosi naziv "Novak, pariske priče". Prođite uz Novaka sve njegove emotivne trenutke u upoznajte ga u jednom potpuno drugom svetlu. Na 320 stranica, ilustrovanih do sada neviđenim fotografijama, predstavljen je život slavnog tenisera.

Kliknite OVDE i poručite još danas ovo remek-delo koje će vas odvesti na najslavnije teniske terene.

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News
SPEKTAKL U ATINI: Olimpijakos bi da ispiše istoriju, viola da prekine post bez trofeja dug 23 godine!

SPEKTAKL U ATINI: Olimpijakos bi da ispiše istoriju, "viola" da prekine post bez trofeja dug 23 godine!

GRČKI velikan Olimpijakos i prošlogodišnji vicešampion Fiorentina boriće se za naslov novog prvaka Lige konferencija na ''OPAP areni'' u Atini (21.00). Pirej je od Atine udaljen samo desetak kilometara, tako da je jasno ko će imati veću podršku na ovom meču, ali uloga blagog favorita ipak pripada Violi koja se nada da će biti uspešnija nego što je bio slučaj pre godinu dana u Pragu.

29. 05. 2024. u 07:35

Komentari (0)

Znamo gde provesti leto, prijatno i povoljno! Proverite!