"OVA NAŠA KOKOŠKA SA ZASTAVE": Crnogorka izazvala gnev nacija i šokirala region (VIDEO)

Novosti online

29. 01. 2024. u 08:06

CRNA Gora je u šoku. Jedna od najboljih tamošnjih atletičarki ovog stoleća Marija Vuković izazvala je buru u komšiluku izjavom o zastavi pod kojom se takmiči.

ОВА НАША КОКОШКА СА ЗАСТАВЕ: Црногорка изазвала гнев нација и шокирала регион (ВИДЕО)

FOTO: Tanjug/AP

Naime, Vukovićeva je komentarisala grb na crnogorskoj zastavi, zvanični heraldički simbol svoje države i dvoglavog orla utemeljenog na grbu Crnojevića i nekadašnje Srpske despotovine nazvala kokoškom.

Atletičarka je u emisiji na Radio-televiziji Crne Gore vozeći se automobilom dobila zadatak da nacrta maskotu Olimpijskih igara, prilikom čega je kazala:

- Ne znam kako izgleda maskota, imamo li neku pomoć prijatelja? Medved, patka, kokoška... Ova naša kokoška sa zastave, rekla je Marija Vuković.

Jedan od naslova medija u Crnoj Gori na ovu situaciju bio je:

- Marija Vuković za orao Crnojevića: “Ova naša kokoška sa zastave”, naslov je portala Antena M koji je osudio izjavu atletičarke.

Inače, na prošlim Olimpijskim igrama je Vukovićeva bila učesnica finala skoka uvis i isto je završila na devetoj poziciji, u Minhenu 2022. je osvojila evropsko srebro, što joj je najveći uspeh karijere, dok je iste godine postala i šampionka Mediteranskih igara osvojivši zlato u Oranu.

Bonus video: Novak Đoković - Pet tajni zbog kojih je najbolji na svetu

BONUS SADRŽAJ

Knjiga o našem asu koja je izazvala veliku pažnju nosi naziv "Novak, pariske priče". Prođite uz Novaka sve njegove emotivne trenutke u upoznajte ga u jednom potpuno drugom svetlu. Na 320 stranica, ilustrovanih do sada neviđenim fotografijama, predstavljen je život slavnog tenisera.

Kliknite OVDE i poručite još danas ovo remek-delo koje će vas odvesti na najslavnije teniske terene.

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News

Komentari (0)

ODBIO JE NAS! IGRA ZA NJIH! Hrvate baš pogodio spisak Srbije za EURO 2024, jedan igrač im je trn u oku