SAJMOVI SPORTA ODUŠEVLJAVAJU MLADE: Nastavljena sjajna akcija, beogradski mališani uživali u spektaklu

Novosti online

27. 10. 2023. u 15:17

Nastavljeno je uspešno održavanje sajmova sporta, u organizaciji Sportskog saveza Beograda, a uz pokroviteljstvo Sekretarijata za sport i omladinu. Prošle nedelje bilo je sjajno u Obrenovcu, a ova nedelja bila je rezervisana za Novi Beograd. Sajmovi sporta, gde se građanima i pre svega školarcima besplatno predstavljaju sportovi, do kraja godine biće održani u svih 17 opština Beograda.

САЈМОВИ СПОРТА ОДУШЕВЉАВАЈУ МЛАДЕ: Настављена сјајна акција, београдски малишани уживали у спектаклу

FOTO: SSAB

U Hali sportova „Ranko Žeravica“ okupilo se preko 1.000 školaraca. Bojan Bovan, predsednik opštine Novi Beograd, prisutnoj deci je poručio da se kroz bavljenje sportom uče zdravom stilu života i kako da postanu dobri ljudi, a predstavnicima klubova da u opštinskom rukovodstvu imaju podršku za uključivanje dece u sportske aktivnosti, bez obzira na to koji sport je u pitanju.

On je naglasio da će opština u saradnji sa Sportskim savezom Beograda raditi na redefinisanju rada Sportskog saveza Novog Beograda. Prisutne je pozdravio i predsednik SSAB Đorđe Pejčić, čija organizacija kojom rukovodi konstantno nastoji da što veći broj dece uključi u sistem sporta.

Novobeogradski Sajam sporta bio je deveti opštinski sajam na teritoriji Beograda, a učestvovali su đaci iz više od 15 osnovnih škola i čak 28 sportskih klubova sa sedištem na Novom Beogradu.

FOTO: SSAB

U takmičenju „Mali olimpijac“, aktivaciji Olimpijskog komiteta Srbije, najuspešnija je bila ekipa Osnovne škole „Borislav Pekić“, drugo mesto su osvojili đaci škole „Kneginja Milica“, a treće predstavnici škole „Dragan Lukić“. Sve tri ekipe su za svoje škole osvojile sportske rekvizite.

Otvaranju sajma u SKC „Obrenovac“ prisustvovali su sekretar za sport i omladinu Nikola Penić, predsednik Gradske opštine Obrenovac Miloš Stanojević, direktor SKC “Obrenovac” Dušan Mitrović i generalni sekretar Sportskog saveza Beograda Nebojša Jevremović. 

FOTO: SSAB

- Imamo više od 50 klubova koji su u programu ”Eko dinar” po čemu smo jedinstveni u Srbiji, takođe imamo veliki broj dece koje sama opština Obrenovac podržava kada su u pitanju članarine. Ono što je jako bitno je da nastavimo da obezbeđujemo zdravo bavljenje sportom kada je u pitanju Obrenovac. Naš cilj jeste da čuvamo naš program i da nastavimo sa izgradnjom sportske infrastrukture, koja će služiti našim budućim sportistima da ostvaruju dobre rezultate, kako bi predstavljali Obrenovac u najboljem svetlu i ono što je najbitnije je da budu zdravi, kvalitetni ljudi i sportisti – poručio je Stanojević.

Nikola Penić, sekretar za sport i omladinu grada Beograda, rekao je da su ovakve manifestacije idealne za mlade koji žele da se bave sportom, kako bi se što bolje upoznali sa sportskim klubovima i programima.

- Obrenovac je opština koja najviše odvaja za sport, tu je i predsednik opštine koji ima sluha za ovakve programe. Ja se nadam da će ova manifestacija živeti i u godinama koje su pred nama i da ćemo se ponovo družiti - izjavio je Penić, koji je obišao i štandove i uživao u aktivacijama.

Naredni Sajam sporta održaće se na opštini Mladenovac, u sredu, 1. novembra. 

BONUS SADRŽAJ

Knjiga o našem asu koja je izazvala veliku pažnju nosi naziv "Novak, pariske priče". Prođite uz Novaka sve njegove emotivne trenutke u upoznajte ga u jednom potpuno drugom svetlu. Na 320 stranica, ilustrovanih do sada neviđenim fotografijama, predstavljen je život slavnog tenisera.

Kliknite OVDE i poručite još danas ovo remek-delo koje će vas odvesti na najslavnije teniske terene.

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News
SPEKTAKL U ATINI: Olimpijakos bi da ispiše istoriju, viola da prekine post bez trofeja dug 23 godine!

SPEKTAKL U ATINI: Olimpijakos bi da ispiše istoriju, "viola" da prekine post bez trofeja dug 23 godine!

GRČKI velikan Olimpijakos i prošlogodišnji vicešampion Fiorentina boriće se za naslov novog prvaka Lige konferencija na ''OPAP areni'' u Atini (21.00). Pirej je od Atine udaljen samo desetak kilometara, tako da je jasno ko će imati veću podršku na ovom meču, ali uloga blagog favorita ipak pripada Violi koja se nada da će biti uspešnija nego što je bio slučaj pre godinu dana u Pragu.

29. 05. 2024. u 07:35

Komentari (0)

NA SAMO OKO 2 SATA LETA OD VAS: Nikad povoljnije letovanje na afričkom Mediteranu!