VELIKA ŽURKA NA OTVARANJU SVETSKOG PRVENSTVA: Srbija se još jednom predstavila u najlepšem svetlu (VIDEO)

Novosti online

09. 10. 2023. u 21:21

Svetsko prvenstvo u futsalu za uzrast srednjoškolaca i zvanično je otvoreno. Strane delegacije su stigle u glavni grad, koji će od danas pa do 17. oktobra biti domaćin velikog takmičenja.

ВЕЛИКА ЖУРКА НА ОТВАРАЊУ СВЕТСКОГ ПРВЕНСТВА: Србија се још једном представила у најлепшем светлу (ВИДЕО)

ISF

Održana je konferencija za medije, povodom održavanja Svetskog prvenstva i Izvršnog odbora Svetske školske sportske organizacije (ISF). Prisutnima su se obratili predsednik ISF Loren Petrinka (Francuska), gradski sekretar Nikola Penić, predsednik OKS Božidar Maljković i predsednik Saveza za školski sport Željko Tanasković. Domaćin konferencije bio je menadžer ISF Uroš Savić.

- Beograd je narednih dana centar svetskog i evropskog školskog sporta. Predstoje nam sjajni mečevi u ženskoj i muškoj konkurenciji, na Svetskom prvenstvu u futsalu. Srednjoškolci iz 12 država imaće priliku da pokažu svoju veštinu, steknu nove prijatelje i upoznaju druge kulture. Takođe danas i naredna dva dana će se održati Izvršni odbor Svetske školske federacije i celokupna elita predstavnika školskog sporta stigla je u naš glavni grad. Razmatraćemo dosta pitanja i dogovarati dalje aktivnosti. A onda od 11. do 14. oktobra imaćemo Skupštinu i Izvršni odbor Evropske federacije školskog sporta – istakao je Željko Tanasković.

Bilo je sjajno i večeras na ceremoniji otvaranja. Počelo je himnom Srbije, a završilo se kada su svi učesnici sa tribina sišli na parket i uz muziku igrali uz zastave svojih država.

Delegaciju ISF primili su i ministar sporta Zoran Gajić, kao i ministarka prosvete Slavica Đukić Dejanović. Mečevi po grupama počinju od utorka ujutru a finala su planirana za 16. oktobar.

BONUS SADRŽAJ

Knjiga o našem asu koja je izazvala veliku pažnju nosi naziv "Novak, pariske priče". Prođite uz Novaka sve njegove emotivne trenutke u upoznajte ga u jednom potpuno drugom svetlu. Na 320 stranica, ilustrovanih do sada neviđenim fotografijama, predstavljen je život slavnog tenisera.

Kliknite OVDE i poručite još danas ovo remek-delo koje će vas odvesti na najslavnije teniske terene.

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News
SPEKTAKL U ATINI: Olimpijakos bi da ispiše istoriju, viola da prekine post bez trofeja dug 23 godine!

SPEKTAKL U ATINI: Olimpijakos bi da ispiše istoriju, "viola" da prekine post bez trofeja dug 23 godine!

GRČKI velikan Olimpijakos i prošlogodišnji vicešampion Fiorentina boriće se za naslov novog prvaka Lige konferencija na ''OPAP areni'' u Atini (21.00). Pirej je od Atine udaljen samo desetak kilometara, tako da je jasno ko će imati veću podršku na ovom meču, ali uloga blagog favorita ipak pripada Violi koja se nada da će biti uspešnija nego što je bio slučaj pre godinu dana u Pragu.

29. 05. 2024. u 07:35

Komentari (0)

ROLAN GAROS UVEO VELIKU PROMENU: Novak Đoković je oduševljen!