RUSIJA JE POTRESENA: Lekari ipak nisu odsekli obe šake, već "samo" neke prste jednom od najslavnijih ruskih sportista, a prognoza - užasna

Novosti online

14. 02. 2023. u 21:14

RUSIJA ovih dana ima preče stvari od sporta, rat u Ukrajini je najveći razlog tome, ali i sportske vesti umeju da potresu rusku javnost.

РУСИЈА ЈЕ ПОТРЕСЕНА: Лекари ипак нису одсекли обе шаке, већ само неке прсте једном од најславнијих руских спортиста, а прогноза - ужасна

FOTO: Tanjug/AP

Jednu takvu javila je tamošnja novinska agencija RIA Novosti.


Naime, nakon što je javnosti postalo poznato da je jedan od najpoznatijih ruskih umetničkih klizača, Roman Kostomarov, završio u bolnici, te da je "zbog komplikacija usled pneumonije olimpijski šampion iz 2006. u plesu na ledu ostao bez dela noge", pojavili su se novi detalji užasa.

Naime, u ponedeljak uveče je "Komsomoljskaja pravda" saopštila da je njen izvor iz medicinskih krugova otkrio da su "Kostomarovu uradili i drugu amputaciju - morali su da mu amputiraju obe šake", ali... RIA Novosti saznaje drugačiji detalj.

Naime, prema izvoriam te agencije, čuvenom sportisti odečeni su pojedini prsti na šakama (usled pomenute gangrene), ali ta "bolja varijanta nove amputacije" ne treba mnogo da ohrabri poštovaoce bivšeg olimpiskog prvaka jer - prognoze uopšte nisu dobre.

Doktorka Irina Jarceva je za pomenutu rusku agenciju istakla da su lekari "već izveli čudo", ali da novo ne treba očekivati:

- Moje kolege su klizača praktično vratile "s onog sveta". Ali, stanje organizma već sugeriše da je ono na korak od potpunog gašenja. On (organizam) vam je kao najbolji kompjuter, istvoremeno kontroliše rad svih sistema u ljudskom biću, a njegov organizam je maltene pred gašenjem - konstatovala je doktorka Jarceva u razgovoru s "Večernjom Moskovom".

Legendarne kolege klizaju za Romana Kostomarova

Saznavši šta se desilo sa njihovim slavnim kolegom, drugi ruski umetnički klizači i klizačice, koji tradicionalno u februaru kreću na turneju "Ledeno doba. Ponovo zajedno", rešili su da sve svoje nastupe posvete Kostomarovu.  Kako je istakao reditelj tog spektakla, Ilja Averbukh, "Roman je i dalje u bolnici, ali imajući u vidu da ga potom čeka duga rehabilatacija", sve njegove kolege će učiniti ono što je do njih da mu to lakše prođe, pa su se tako odrekli dela zarada od karata.

U pomenutom "Ledenom dobu", inače, učestvuje i legendarni ruski klizač Alekej Jagudin, ali i Viktorija Sinicina i Nikita Kacalapov, Javgenija Medvedeva i Fjodor Fedotov, Artjom Fedorčeno, Ala Mihejeva, Ivan Bukin, Polina Tihonova, Ivan Skobrev i drugi.

Roman Kostomarov - biografija

Roman Sergejevič Kostomarov, rođen 8. februara 1977, ne samo da je bio olmpijski šampion, već je dvaput bio i prvak sveta, a u tri navrata šampion Evrope. Spada u "zaslužne sportiste Rusije", a proslavio se nastupima sa Tatjanom Navkoj, dok su mu partnerke još bile i Jekaterina Davidova i Ana Simjonovič. 

Evropsko prvenstvo u umetničkom klizanju 2023. - rezultati

U odsustvu takmičara i takmičarki iz Rusije, kojima je bilo zabranjeno da nastupe na ovogodišnjem, nedavno okončanom šampionatu Evrope u umetničkom klizanju, zlatne medalje su osvojili: u muškoj konkurenciji Adam Siao Him Fa (Francuska), u ženskoj Anastasija Gubanova (Gruzija), dok su Italijani osvojili najsjajnija odličja i u nadmetanju plesnih parova (Šarlen Ginjar/Marko Fabri) i kod sportskih parova (Sara Kontri / Nikoli Maći).

BONUS VIDEO: Sportski skandal koji je ušao u istoriju

Pratite "Novosti sport" i na Fejsbuku!

BONUS SADRŽAJ

Knjiga o našem asu koja je izazvala veliku pažnju nosi naziv "Novak, pariske priče". Prođite uz Novaka sve njegove emotivne trenutke u upoznajte ga u jednom potpuno drugom svetlu. Na 320 stranica, ilustrovanih do sada neviđenim fotografijama, predstavljen je život slavnog tenisera.

Kliknite OVDE i poručite još danas ovo remek-delo koje će vas odvesti na najslavnije teniske terene.

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News

Komentari (0)

TITO TRAŽIO BATI DA MU ISPRIČA VIC O NJEMU: Ovaj odgovor je dobio od glumca (VIDEO)