CRVENO-BELI SPREMNI ZA PLEJ-OF ABA LIGE: Igokea Zvezdin dužnik

V. PRERADOVIĆ

28. 04. 2021. u 21:08

LIGAŠKI deo jadranske sezone stoički je izdržao snažne udare virusne pandemije i u uzbudljivom foto-finišu skrojio polufinalne plej-of parove: (1) Crvena zvezda - (4) Igokea, (2) Budućnost - (3) Mornar.

ЦРВЕНО-БЕЛИ СПРЕМНИ ЗА ПЛЕЈ-ОФ АБА ЛИГЕ: Игокеа Звездин дужник

FOTO: KK Crvena zvezda

U pohodu na petu ABA titulu, crveno-beli se kao branioci trofeja iz 2019. na prvom koraku susreću sa timom iz Republike Srpske, najprijatnijim iznenađenjem lige.

Popularni "igosi" su drugi put u konkurenciji za šampionski prsten, prvi put u plej-of sistemu. Klupski vrhunac datira iz sezone 2012/2013, kada su osvojili prvo mesto u ligaškom delu i potom na fajnal-foru u svojim Laktašima izgubili u polufinalu od Partizana (57:63).

POLUFINALE

C. zvezda - Igokea

Budućnost - Mornar
- Prvi meč 3. maja, revanši su 7, a eventualne majstorice 11. maja.
- Finale se igra na tri pobede, a termini još nisu poznati.

U podsvesti Zvezdinih igrača sigurno čuči saznanje da im je Igokea veliki dužnik. Jedan od samo tri poraza u regularnom delu doživeli su upravo u Laktašima (63:83). Bio je to povratnički debi trenera Dejana Radonjića nakon smene Saše Obradovića, u kojem su crveno-beli poslužili domaćinu kao trening džak. Razlika je dostizala i 29 poena!

Donekle su se revanširali u beogradskom susretu (69:66), u kojem su ponovo hodali ivicom poraza u duelu sa kompaktnom ekipom "večnog" trenera Igokee Dragana Bajića. Od tog 11. aprila, srpski tim i tim iz Srpske kretali su se u različitom smeru. Zvezdina forma pratila je uzlaznu putanju, Igokeina silaznu, dobrim delom i zbog povreda nekih od vodećih igrača. Uz objektivnu razliku u kvalitetu, dovoljno da crveno-beli u polufinalnu seriju na dve pobede ukorače kao apsolutni favoriti.

Te jasne linije nema u crnogorskom polufinalnom dvoboju. Mornar se iz kome probudio pobedom protiv Budućnosti u Baru (100:92) i trijumfom na gostovanju Igokei u poslednjem kolu (88:79) ponovo uskočio u plej-of vagon. Računajući i duele sa Podgoričanima u Evrokupu, Barani u dosadašnjem delu sezone vode 3:1 u susretima sa ekipom trenera Dejana Milojevića.

Zanimljive polufinalne serije počinju 3. maja u beogradskoj dvorani "Aleksandar Nikolić" i podgoričkoj "Morači".

Zapratite Novosti sport na Fejsbuku

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News
SPEKTAKL U ATINI: Olimpijakos bi da ispiše istoriju, viola da prekine post bez trofeja dug 23 godine!

SPEKTAKL U ATINI: Olimpijakos bi da ispiše istoriju, "viola" da prekine post bez trofeja dug 23 godine!

GRČKI velikan Olimpijakos i prošlogodišnji vicešampion Fiorentina boriće se za naslov novog prvaka Lige konferencija na ''OPAP areni'' u Atini (21.00). Pirej je od Atine udaljen samo desetak kilometara, tako da je jasno ko će imati veću podršku na ovom meču, ali uloga blagog favorita ipak pripada Violi koja se nada da će biti uspešnija nego što je bio slučaj pre godinu dana u Pragu.

29. 05. 2024. u 07:35

Komentari (0)

OVO JE ISTINA O TEŠKO BOLESNOM SINU: Ne, nije tačno da je Novak Đoković odbio da slavi poene