NOVOSTI UŽIVO IZBORI 2024 SA LICA MESTA

KLS JE LIGA ZA PONOS! Kamp za košarkaške sudije tokom avgusta u Ivanjici

Novosti online

21. 05. 2024. u 10:30

Košarkaška liga Srbije iz godine u godinu ostvaruje napredak u raznim segmentima organizacije.

КЛС ЈЕ ЛИГА ЗА ПОНОС! Камп за кошаркашке судије током августа у Ивањици

Foto KLS

Pre svega, značajno se podigao kvalitet takmičenja, čemu je doprinela finansijska konsolidacija klubova i mnogo veća ulaganja, buđenje nekih novi centara poput Sombora, ali i revitalizacija starih kao što su Subotica i Novi Sad.

Da je KLS ubedljivo najkvalitetnije takmičenje pod obručima u regionu dokaz su i rezultati u ABA 2 ligi, gde su srpski timovi bili dominantni. Sve to je doprinelo i da se publika u velikom broju vrati na tribine „SPENS-a“, u „Dudovoj šumi“ i ostalim halama, jer su se osim zanimljivih utakmica mogli videti veoma mladi i perspektivni igrači, na kojima će se bazirati budućnost srpske košarke.

Posebna pažnja poklanja se regularnosti takmičenja, pa se sve utakmice prenose preko onlajn platforme. Takođe, KLS je prva liga u čitavom regionu koja ima „instant riplej“ sistem, elektronske zapisnike, a od sledeće sezone i kamere koje će biti instalirane u dresove sudija što će dodatno doprineti regularnosti, a samim tim i povećanju međusobnog poverenja i smanjenja tenzija među svim učesnicima.

Velika briga vodi se o kvalitetu suđenja i arbitrima i sa tim ciljem rukovodstvo košarkaške lige Srbije će tokom kampa za sudije koji će se od 1. do 25. avgusta održati u Ivanjici pokriti sve troškove za najperspektivnije mlade sudije i omogućiti vrhunsku edukaciju.   

„Među predavačima na kampu biće bivše i sadašnje sudije koje imaju iskustva suđenja sa najvećih evropskih i svetskih, klupskih i reprezentativnih takmičenja. Mislim da imamo veoma talentovane mlade arbitre, u njima vidimo veliki potencijal i ovo je naš simboličan doprinos ulaganju u budućnost segmenta takmičenja koje je veoma važno“, rekao je direktor KLS Aleksandar Grujin i potom dodao:

„Predavači na kampu biće bivše i sadašnje sudije, kao i kontrolori suđenja na mečevima KLS i ABA lige Milivoje Jovčić, Zvezdan Janković, Jasmina Juras, Saša Maričić, Petar Kral, Miodrag Ličina, a supervizor biće predsednik sudijske komisije KLS Milorad Milojković“, pojasnio je Grujin.

Jedan od najboljih ne samo naših nego i evropskih sudija Ilija Belošević pružio je punu podršku ovakvom načinu rada sa arbitrima:

„Poverenje koje KLS na ovaj način ukazuje mladim sudijama i te kako će im značiti na polju samopouzdanja. Podrška arbitrima koja se iskazuje i na ovaj način, a koji su izloženi velikim pritiscima je nemerljiva i sigurno će doprineti njihovoj dodatnoj sigurnosti. Edukacija je ključ unapređenje i podizanje kvaliteta suđenja, a lista predavača koja je predviđena garantuje kvalitetan rad. Suđenjem se bavim nekoliko decenija i ovakvi potezi i briga o arbitrima me veoma raduju, jer je to garant da ćemo i u budućnosti imati sudije koje će biti priznate i poznate u svetskim okvirima“, zaključio je Belošević.

BONUS SADRŽAJ

Knjiga o našem asu koja je izazvala veliku pažnju nosi naziv "Novak, pariske priče". Prođite uz Novaka sve njegove emotivne trenutke u upoznajte ga u jednom potpuno drugom svetlu. Na 320 stranica, ilustrovanih do sada neviđenim fotografijama, predstavljen je život slavnog tenisera.

Kliknite OVDE i poručite još danas ovo remek-delo koje će vas odvesti na najslavnije teniske terene.

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News

Komentari (0)

KAKAV ČOVEK! Evo u čemu je Dušan Vlahović došao na pripreme fudbalske reprezentacije Srbije za EURO 2024 (FOTO)