"TROFEJ POSVEĆUJEM NJIMA DVOJICI!" Janis Sferopulos o Zvezdinoj ABA tituli osvojenoj na Partizanovom parketu

Novosti online

19. 05. 2024. u 23:09 >> 23:17

ABA liga je okončana posle (samo) tri utakmice finala, a imajući u vidu konačan ishod, i ne čudi zadovoljstvo trenera Crvene zvezde, Janisa Sferopulosa.

ТРОФЕЈ ПОСВЕЋУЈЕМ ЊИМА ДВОЈИЦИ! Јанис Сферопулос о Звездиној АБА титули освојеној на Партизановом паркету

Photo: ABA League j.t.d./Dragana Stjepanović

Podsetimo, Crvena zvezda je i u gostima pobedila Partizan, za konačnih 3:0 u finalnoj seriji, posle čega je grčki stručnjak na sledeći način započeo konferenciju za štampu:

- Želim da čestitam mojim igračima. Čestitke na tituli, osvojenoj na gostujućem terenu. Imali smo skoro sve vreme vođstvo u ovom trećem meču, a iako je u jednom trenutku Partizan poveo, nismo pravili paniku. Zaigrali smo pametno, i, zahvaljujući nekim dealjima, da pobedimo - rekao je Sferopulos.

Gotovo u dahu je nastavio:

- Čestitke igračima na uloženom trudu, igrali smo protiv odličnog protivnika, koji ima sjajnog trenera i ovo je sigurno bilo veliko finale. Ovaj trofej je osvojen posle sezone pune povreda, a maltene nikada nismo imali kompletnu ekipu na okupu, stalno smo morali da menjamo tim. Ali, na kraju, pronašli smo način na koji želimo da igramo. Ovaj pehar pripada svima u ekipi, svima u stručnom štabu, ali i u upravi kluba. Posebno posvećujem trofej Nikoli Topiću, koji se dvaput povredio (na mečevima s Partizanom) i Stefanu Lazarevićem koji nije bio večeras s nama, ali je zaslužaio da bude tu. Srećni smo što smo omogućili navijačima ovu radost, što smo ABA ligu završili na pravi način, a sada imamo mogućnost da se malo odmorimo, pa da privedemo kraju sezonu kako treba.

Na pitanje da li je Zvezda mogla više ove sezone da nije bilo povreda, Grk se složio:

- Istina je da su nas brojne povrede dezorganizovale. Počeli smo da igramo na jedan način, onda se jedan ili dva igrača povrede, pa u januaru i februaru budu svi povređeni plejmejkeri sem Jaga Dos Santosa, Hanga nam je tada pomagao na toj poziciji... Na kraju nas je zadesila i povreda Topića u okviru ovog finala. Ali, mislim da je tim pronašao način na koji želi da igra, pa smo zasluženo osvojili pehar. Čestitke svima, što su bili spremni da odigraju ovu seriju.

O atmosferi i incidentu Naneli - Lazarević

- Atmosfera u trećem meču je bila veoma dobra. Osim nekih momenata kada su bacani predmeti. Bar ja tako vidim. Kao što sam rekao, ne znam srpski jezik, pa ne razumem ako navijači psuju, ali to se dešava svuda. Ali, generalno, atmosfera je bila dobra. Što se incidenta pre utakmice tiče... mi smo protiv svakog vida nasilja. Posvećeni smo našem sportu i njegovoj zaštiti i bilo koje nasilje je protiv principa u koje verujemo.

Kako je motivisao igrače za ovaj meč

- Kao što se sećate, igrali smo dvaput protiv Partizana čim sam došao u Zvezdu. Stigao sam tri dana pre toga... Izgubili smo dva razlike u ABA ligi. A potom smo u Evroligi, vodili smo 16 razlike, pa izgubili. Tada je bilo previše rano... Rekao sam igračima da smo sada mnogo spremniji da se suprotstavimo Partizanu čak i u ovakvoj atmosferi. A to smo i pokazali - zaključio je Janis Sferopulos.

BONUS VIDEO: NOVI LjUBIMAC "DELIJA": Ovom igraču Zvezde su navijači skandirali pred drugi meč finala

BONUS SADRŽAJ

Knjiga o našem asu koja je izazvala veliku pažnju nosi naziv "Novak, pariske priče". Prođite uz Novaka sve njegove emotivne trenutke u upoznajte ga u jednom potpuno drugom svetlu. Na 320 stranica, ilustrovanih do sada neviđenim fotografijama, predstavljen je život slavnog tenisera.

Kliknite OVDE i poručite još danas ovo remek-delo koje će vas odvesti na najslavnije teniske terene.

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News

Komentari (0)

RUSIJA IZNENAĐENA: Dejan Stanković preuzeo Spartak, ali ono što su tada uradili pojedini zaposleni u klubu - sve je zapanjilo