VEČITI DERBI - USIJANJE! Nebojša Čović se vanredno obratio, Partizan se poziva na sastanak s policijom pred finale ABA lige

Novosti online

13. 05. 2024. u 15:24

Crvena zvezda i Partizan igraju finale ABA lige, šampion postaje tim koji dođe do tri pobede, a pred početak završnih borbi za titulu izuzetno je zanimljivo u oba tabora.

ВЕЧИТИ ДЕРБИ - УСИЈАЊЕ! Небојша Човић се ванредно обратио, Партизан се позива на састанак с полицијом пред финале АБА лиге

Foto: Tanjug/Milica Nikolić

Prenos utakmice Crvena zvezda - Partizan, koja se od 20.30 igra u hali "Aleksandar Nikolić", nekadašnjem Pioniru, možete uživo da pratite uz portal "Novosti", a uoči tog dela oglasili su se iz oba kluba.

Najpre su to učinili gostujući crno-beli, saopštenjem koje je imalo naslov


Utvrđeni bezbednosni protokoli: Derbi može da počne

U saopštenju se, pored ostalog, navodi da su na današnjem sastanku koji je održan u sedištu MUP-a, predstavnici KK Partizan upoznati sa svim planiranim bezbednosnim merama za predstojeće mečeve finalne serije ABA lige.

Crno-beli su tom priliom insistirali na garancijama za uslove koji dozvoljavaju neometano odigravanje utakmice. 

"Tokom sastanka kojem su, pored predstavnika bezbednosnih organa Republike Srbije, prisustvovali i predstavnici KK Crvena zvezda, jasno je istaknuto da će svako ugrožavanje fizičkog integriteta aktera utakmice i članova delegacije KK Partizan (neposredno, ili posredno putem bacanje predmeta, pljuvanja i sličnih aktivnosti kojima su naše utakmice u prošlosti bile uprljane), dovesti do napuštanja terena dok se ne steknu adekvatni uslovi za igru. O navedenom je obavešten i menadžment ABA lige", navode iz Partizana. 

Crno-beli ističu da imaju želju da pobedu odnese tim koji će prikazati bolju igru na terenu te da "ono što sigurno neće biti dozvoljeno, to je da prelomni faktor utakmice bude bilo čija zabrinutost za fizičku sigurnost usled ugrožavanja iste sa tribina ispunjenim navijačima domaćeg tima".

- Ova finalna serija je prilika da ružne scene ostavimo u prošlosti i pokažemo sposobnost da se utakmice sa velikim ulogom mogu odigrati u sportskoj atmosferi. Derbi može da počne! Neka pobedi bolji! - naglasili su iz KK Partizan na kraju saopštenja.

Sa druge strane, desilo se i:

Vanredno obraćanje Nebojše Čovića

KK Crvena zvezda je u svom saopštenju na dan prvog meča istakao da je obavio sve neophodne aktivnosti zajedno sa svim službama koje će biti uključene u organizaciju ove utakmice, kako bi prva dva meča finalne serije protekli u najboljem redu (domaćin je dvaput Zvezda, potom Partizan, a ako bude bilo potrebe da se igra majstorica, opet će crveno-beli imati domaćinstvo).

Zvezda je apelovala na sve koji budu dolazili u dvoranu, da se ka njoj upute ranije, zbog vrlo detaljnih kontrola koje će biti sprovedene na svim ulazima.

"Nemojte nositi upaljače, rančeve, bilo kakve torbice, kovani novac. Takođe, na ulazima će se oduzimati i flašice sa pićima", naglasili su iz kluba sa Malog Kalemegdana.

Povodom početka finalne serije navijačima Zvezde koji će se naći u hali „Aleksandar Nikolić“ u ponedeljak i sredu, apelom se obratio i predsednik KK Crvena zvezda Nebojša Čović.

Pogledajte i sami šta im je poručio u tih stotinak sekundi:

Bonus video: Kad je u halu ušao vojni orkestar, i "delije" i "grobari" zagrmeli kao jedan!

 

BONUS SADRŽAJ

Knjiga o našem asu koja je izazvala veliku pažnju nosi naziv "Novak, pariske priče". Prođite uz Novaka sve njegove emotivne trenutke u upoznajte ga u jednom potpuno drugom svetlu. Na 320 stranica, ilustrovanih do sada neviđenim fotografijama, predstavljen je život slavnog tenisera.

Kliknite OVDE i poručite još danas ovo remek-delo koje će vas odvesti na najslavnije teniske terene.

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News

Komentari (0)

ILIJE NASTASE EKSKLUZIVNO ZA NOVOSTI: Novak Đoković najbolji po svim merilima, sećam se Lepe Brene i šljivovice