SKANDALOZNE TVRDNJE NBA LEGENDE: Jokić je zbog ovoga dobio MVP priznanje

Александар Илић
Aleksandar Ilić

10. 05. 2024. u 10:23

NEKADAŠNjI NBA šampion i jedan od najboljih šutera lige Pol Pirs govorio je o Nikoli Jokiću koji je treći put u karijeri postao najkorisniji igrač lige.

СКАНДАЛОЗНЕ ТВРДЊЕ НБА ЛЕГЕНДЕ: Јокић је због овога добио МВП признање

FOTO: Printskrin/Jutjub/ Denver Nuggets

On je istakao da je Nikola Jokić dobio MVP priznanje zbog toga što Šej Gildžis-Aleksander nije imao dovoljno medijske pažnje.

Šej Gildžis-Aleksander nije imao dovoljno medijske pažnje. Pirs je naglasio da Oklahoma nije bila dovoljno eksponirana na nacionalnim televizijama, što je uticalo na percepciju njihovog najboljeg igrača.

- Mislim da jednostavno nismo bili spremni da to damo Šeju upravo sada, jer nije dobio mnogo nacionalne pažnje. Nisu dobili mnogo utakmica na nacionalnim televizijama. Da je imao makar 20 mečeva, dobio bi MVP nagradu. Mnogi ljudi nisu na kraju sezone ni znali da je Oklahoma nosilac broj jedan na Zapadu - istakao je Pirs.

Inače, Pirs, legenda Boston seltiksa, izazvao je nedavno kontroverzu izjavom da su "evropski košarkaši previše mekani", a nekadašnji saigrač Kevin Garnet zbog svega toga očitao mu je lekciju.

U najužoj konkurenciji za nagradu su osim Nikole Jokića iz Denver nagetsa bili još i Luka Dončić iz Dalas maveriksa i Šej Gildžis-Aleksander iz Oklahoma Siti tandera.  

Ko je najviše osvajao MVP nagradu?

Do sada su tri puta ovu prestižnu nagradu osvajali centar Mozes Meloun (1979, 1982, 1983), as Bostona Leri Bird (1984, 1985, 1986) i Irving Medžik Džonson (1987, 1989, 1990).

Živa ikona lige Lebron Džejms četiri puta je proglašavan za MVP, a Majkl Džordan je pet puta bio najkorisniji. Rekorder je Karim-Abdul Džabar koji je šest puta (1971, 1972, 1974, 1976, 1977. i 1980) bio MVP.

BONUS VIDEO: Top 10 najboljih poentera u NBA

BONUS SADRŽAJ

Knjiga o našem asu koja je izazvala veliku pažnju nosi naziv "Novak, pariske priče". Prođite uz Novaka sve njegove emotivne trenutke u upoznajte ga u jednom potpuno drugom svetlu. Na 320 stranica, ilustrovanih do sada neviđenim fotografijama, predstavljen je život slavnog tenisera.

Kliknite OVDE i poručite još danas ovo remek-delo koje će vas odvesti na najslavnije teniske terene.

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News
KO JE CRVENI KOMANDANT? Jedini Srbin general Crvene armije - Lenjin mu bio zahvalan, stradao od Staljinove ruke (FOTO)

KO JE CRVENI KOMANDANT? Jedini Srbin general Crvene armije - Lenjin mu bio zahvalan, stradao od Staljinove ruke (FOTO)

ISTORIJA Sovjetskog Saveza, svetske supersile 20. veka, upamtila je brojne heroje, borce, oficire koji su svojim junaštvom i rezultatima zadivili svet. U periodu kada se SSSR tek stvarao i uzdizao, značajan pomena bio je i doprinos jednog Srbina, Danila Srdića (1896-1937), prvog i jedinog Srbina koji je bio general Crvene armije. Ovo je njegova priča.

20. 05. 2024. u 11:53

Komentari (0)

NEVEROVATNO! Željko Obradović o cirkusu koji sledi, 0:6 protiv Sferopulosa, incidentu Naneli - Lazarević...