BAR DVA SRBINA NA F4: U Berlinu Obradović ili Gudurić, Kalinić ili Milutinov i Petrušev

V. Preradović

08. 05. 2024. u 07:55

KVALITET košarke u evroligaškom plej-ofu nije ispunio najviše standarde, ali svakako ne nedostaje dramatike u bitkama za fajnal-for u Berlinu od 24. do 26. maja. Real Madrid je u tri koraka prošao Baskoniju, ostale tri serije produžene su na maksimalnih pet utakmica, kao i prethodne sezone.

БАР ДВА СРБИНА НА Ф4: У Берлину Обрадовић или Гудурић, Калинић или Милутинов и Петрушев

Foto Evroliga

Panatinaikos se pridružio braniocu titule trijumfom nad Makabijem u paklu "OAKA arene", dok ćemo u sredu dobiti preostala dva putnika za nemačku prestonicu nakon majstorica Monaka i Fenerbahčea u sali „Gaston Medesan“ (19.00) i Barselone i Olimpijakosa u kultnoj „Blaugrani“ (21.00). Francuski i grčki tim su minule sezone preživeli pete mečeve i domogli se završnog turnira u Kaunasu, turski velikan poklekao je u Pireju, dok su Katalonci tada lako eliminisali Žalgiris sa 3:0 u pobedama.

Tadašnji trener Barse Šarunas Jasikevičijus pokušaće da odvede Fenerbahče na fajnal-for prvi put od 2019. godine, kada je na klupi kluba sa azijske strane Istanbula sedeo Željko Obradović. Najtrofejniji trener Evrope je u toj plej-of seriji nadigrao upravo Šarasa kao stratega Žalgirisa, koji sada za protivnika ponovo ima Obradovića, ali Sašu koji je prošle sezone doneo Monaku prvi fajnal-for u klupskoj istoriji. U majstorici, pred 5.000 ne baš vatrenih gledalaca u Monte Karlu, bio je bolji od Makabija.

Nikakve zakonitosti se ne mogu izvući iz prethodna četiri duela Monaka i Fenera, osim da su svi osim trećeg bili krajnji neizvesni. Obradovićev tim je i pobeđivao i gubio kada je postizao više od 90 poena, slavio je i sa svega 65 u prošlom meču pred 13.000 raspaljenih turskih navijača. Oni sa najskupljim kartama za prve redove ušli su u sukob sa gostujućim igračima, zbog čega se Jasikevičijus izvinjavao posle utakmice u „Ulker areni“. Pred odlučujuću utakmicu sigurno je samo da publika u kneževini neće uzvratiti istom merom. Sve ostalo je relativno, osim činjenice da domaćini po nepisanom pravilu izlaze iz majstorica kao pobednici i da će srpska košarka, kako god se završi utakmica, dobiti predstavnika na F4. Trenera Monaka Obradovića ili beka Fenera Marka Gudurića, kome bi to bilo treće učešće i šansa za prvi trofej.

Isto važi i za majstoricu Barselone i Olimpijakosa. Na domaćoj strani je Nikola Kalinić, šampion Evrolige sa Fenerom 2017. godine, na gostujućoj centarski tandem naše reprezentacije sa SP u Manili - Nikola Milutinov i Filip Petrušev, koji još nemaju najvredniji trofej u klupskoj košarci.

Atinski „crveni“ su u paklu Pireja demolirali Katalonce u četvrtom meču, jedinom bez bilo kakve rezultatske neizvesnosti. Možda bi upravo srpski igrači mogli da prevagnu na jednu ili drugu stranu. Kalinić kao ratnik iskaljen u brojnim ovakvim bitkama, Petrušev kao iks-faktor u nekim mečevima ove serije, Milutinov kao snaga u reketu koju su navijači Olimpijakosa dugo čekali zbog povrede i napokon dočekali u četvrtom susretu, u kojem je bio nadomak dabl-dabl učinka.

Plej-of

Real Madrid - Baskonija

3:0 u seriji

Panatinaikos - Makabi

3:2 u seriji

Sreda

Monako - Fenerbahče 19.00

2:2 u seriji

Barselona - Olimpijakos 21.00

2:2 u seriji

Fajnal-for

Real - Barselona/Olimpijakos

Panatinaikos - Monako/Fenerbahče

BONUS SADRŽAJ

Knjiga o našem asu koja je izazvala veliku pažnju nosi naziv "Novak, pariske priče". Prođite uz Novaka sve njegove emotivne trenutke u upoznajte ga u jednom potpuno drugom svetlu. Na 320 stranica, ilustrovanih do sada neviđenim fotografijama, predstavljen je život slavnog tenisera.

Kliknite OVDE i poručite još danas ovo remek-delo koje će vas odvesti na najslavnije teniske terene.

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News
SPEKTAKL U ATINI: Olimpijakos bi da ispiše istoriju, viola da prekine post bez trofeja dug 23 godine!

SPEKTAKL U ATINI: Olimpijakos bi da ispiše istoriju, "viola" da prekine post bez trofeja dug 23 godine!

GRČKI velikan Olimpijakos i prošlogodišnji vicešampion Fiorentina boriće se za naslov novog prvaka Lige konferencija na ''OPAP areni'' u Atini (21.00). Pirej je od Atine udaljen samo desetak kilometara, tako da je jasno ko će imati veću podršku na ovom meču, ali uloga blagog favorita ipak pripada Violi koja se nada da će biti uspešnija nego što je bio slučaj pre godinu dana u Pragu.

29. 05. 2024. u 07:35

Komentari (0)

RAJ NA ZEMLJI! U ovom mestu letuju turisti iz inostranstva, a sada je dostupno i Srbima