REKORD EVROLIGE, PA MVP PRIZNANJE: Košarkaš Fenerbahčea najkorisniji igrač prvih mečeva plej-ofa

Filip Milošević

25. 04. 2024. u 15:24

Košarkaš Fenerbahčea Najdžel Hejs-Dejvis proglašen je za najkorisnijeg igrača (MVP) prvih mečeva četvrtfinala plej-ofa Evrolige, saopšteno je danas na zvaničnom sajtu takmičenja.

РЕКОРД ЕВРОЛИГЕ, ПА МВП ПРИЗНАЊЕ: Кошаркаш Фенербахчеа најкориснији играч првих мечева плеј-офа

FOTO: EPA

Fenerbahče je sinoć u gostima posle produžetka pobedio Monako rezultatom 95:91 u prvoj utakmici četvrtfinala plej-ofa Evrolige.

Hejs-Dejvis je odigrao nešto više od 40 minuta, a za to vreme postigao je 19 poena i imao sedam skokova i jednu asistenciju. On je imao indeks korisnosti 23.

U saopštenju Evrolige se navodi da je ovo najveći broj indeksnih poena među igračima pobedničkih ekipa u prvim utakmicama četvrtfinala plej-ofa Evrolige.

Najveći indeks korisnosti imao je košarkaš Panatinaikosa Matijas Lesor. Međutim, Panatinaikos je na svom terenu pre dva dana poražen od Makabija rezultatom 91:87.

Lesor je za 34 minuta na terenu postigao 22 poena i imao je šest skokova i jednu asistenciju. On je imao indeks korisnosti 26.

Podsetimo, nedavno je u meču protiv Albe Hej Dejvis postavio rekord Evrolige, pošto je ubacio 50 poena na tom meču, za jedan poen više nego Šejn Larkin koji je taj rekord držao od novembra 2019. godine, kada je postigao 49 poena u pobedi Efesa protiv Bajerna iz Minhena.

BONUS VIDEO: Košarkašice Mege osvojile Kup pobedom nad Partizanom

BONUS SADRŽAJ

Knjiga o našem asu koja je izazvala veliku pažnju nosi naziv "Novak, pariske priče". Prođite uz Novaka sve njegove emotivne trenutke u upoznajte ga u jednom potpuno drugom svetlu. Na 320 stranica, ilustrovanih do sada neviđenim fotografijama, predstavljen je život slavnog tenisera.

Kliknite OVDE i poručite još danas ovo remek-delo koje će vas odvesti na najslavnije teniske terene.

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News

Komentari (0)

UČINIĆEMO SVE DA SE KAO ZEMLJA UZDIGNEMO POSLE OVOG UŽASA Vučić položio cveće u školi Vladislav Ribnikar (FOTO)