"VEČITI" ČUPAJU KOSU: Srbija "sigurno" ostaje bez jednog mesta u Evroligi?

Filip Milošević

13. 04. 2024. u 17:12

Već neko vreme se vodi polemika oko toga da li će Srbija imati dva predstavnika u Evroligi, a sada iz Berlina stižu loše vesti, pošto je sportski direktor Albe uveren da će njegov tim izvesno i sledeće sezone igrati u najelitnijem evropskom takmičenju.

ВЕЧИТИ ЧУПАЈУ КОСУ: Србија сигурно остаје без једног места у Евролиги?

FOTO: M. Vukadinović

Sportski direktor Himar Ojeda je dao intejvu za Basket Njuz i objasnio kako posluje Alba, odnosno zašto smatra da je nemačkom timu mesto u Evroligi.

– Uradili smo sve što je do nas i očekujemo A licencu ovog leta. Samo je pitanje vremena kada će to biti rešeno. Uradili smo sve što se od nas zahtevalo i sada je na Evroligi da to odluči. Uvereni smo da ćemo dobiti A licencu. Ako je ne dobijemo, to će biti zaista veliko iznenađenje, rekao je Ojeda.

Istovremeno je oprezan i svestan da postoji šansa da Alba ipak ne dobije A licencu.

– Čekamo na skupštinu koja je zakazana za jun. Da vidimo kakve će odluke biti donete. Ako dobijemo A licencu ove godine to znači da ćemo imati milion evra više da potrošimo na roster.

– Otkako smo u Evroligi, uvek smo bili iznad Asvela. Tri sezone smo imali bolji učinak od Panatinaikosa. Niko ne dovodi u pitanje Panatinaikos i njihov modela, ali i oni su imali loše sezone. Evroliga je zahtevno i teško takmičenje.

Iskoristio je priliku da “bocne” ostale konkurente u Evroligi.

– Nikada nećemo trošiti više novca nego što zarađujemo. Nemamo nikoga ko bi upumpao pare u tim. Naš čitav profit dolazi od prodaje karata, majici… Generalno samo od navijača.

BONUS VIDEO: JOKIĆEVA „STOTKA“: Koga Srbin juri po broju trpl-dablova

BONUS SADRŽAJ

Knjiga o našem asu koja je izazvala veliku pažnju nosi naziv "Novak, pariske priče". Prođite uz Novaka sve njegove emotivne trenutke u upoznajte ga u jednom potpuno drugom svetlu. Na 320 stranica, ilustrovanih do sada neviđenim fotografijama, predstavljen je život slavnog tenisera.

Kliknite OVDE i poručite još danas ovo remek-delo koje će vas odvesti na najslavnije teniske terene.

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News

Komentari (1)

ODBIO JE NAS! IGRA ZA NJIH! Hrvate baš pogodio spisak Srbije za EURO 2024, jedan igrač im je trn u oku