KATASTROFA ZVEZDE U ISTANBULU: Crveno-beli doživeli najteži poraz u Evroligi, Partizan bez plej-ina!

Novosti online

11. 04. 2024. u 21:19 >> 21:21

CRVENA zvezda je ubedljivo poražena u Istanbulu od ekipe Efesa 100:55 u poslednjem 34. kolu Evrolige, ovim porazom crveno-belih Partizan je ostao bez šansi za plej in.

КАТАСТРОФА ЗВЕЗДЕ У ИСТАНБУЛУ: Црвено-бели доживели најтежи пораз у Евролиги, Партизан без плеј-ина!

M. Vukadinović

Crveno-beli su otišli u Sinan Erdem dvoranu bez ikakvih šansi za plasman u sledeću rudnu, ali su ovaj meč pomno pratili i navijači Partizana, u nadi da će im Zvezda omogućiti da se bore za plej-in u sutrašnjem duelu protiv Valensije. Međutim izabranici Tomislava Mijatovića, pokazali su od samog starta da su odlučni u tome da ostvare pobedu i plasiraju se dalje.

Efesu je svakako pomoglo to što je ovo bilo jedno od najslabijih izdanja Crvene zvezde u Evroligi ove sezone. Mnoštvo izgubljenih lopti i jako loša igra u reketu, pre sevga na skoku, dovelo je do toga da su igrači turske ekipe izuzetno lako postizali poene. U prilog tome govori i to da je Efes dobio svaku četvrtinu. Koliko je loše delovala Zvezda na ovom meču, govori i podatak da su zabeležili najteži poraz u Evroligi od kad se takmiče. Pored rezultata, meč je obeležila i nervoza u redovima crveno-belih pa su isključenja zaradili Teodosić i Bolomboj. Zvezda se na kraju neslavno oprostila od evroligaške sezone 2023/2024.

Nakon ovog meča poznati su svi učesnici plej-ina, a sutra će se znati i konačan raspored na tabeli. Crvena zvezda je odavno ostala bez šansi da se nađe u sledećoj rundi, dok je Partizan nakon pobede Efesa i matematički ostao bez nade za plej-in. Sada "večitima" ostaje da sumiraju utiske iz ove evroligaške sezone i da se na miru posvete regionalnoj ligi čiji će šampion biti deo elite sledeće sezone.

Četvrta četvrtina: Efes - Crvena zvezda 100:55

40' - Kraj meča! Zvezda je doživela najteži poraz u evroligaškoj istoriji i ostavila Partizan bez plej-ina.

38' - Hanga je krenuo u prodor i tom prilikom ga je grubo faulirao Brajant, ali na svu sreću prošao je iskusni Mađar bez povrede. 

37' - Pogađa Gedraitis jedno bacanje i time Zvezda stiže do trećeg poena u ovoj četvrtini

35' - Opet Brajant pogađa za dva. Crvena zvezda tek sada poentira preko Smarta.

34' - Nervoza postaje sve jača. Sada su Bolomboj i Džons ušli u sukob i došlo je do koškanja između igrača. Isključeni su obojica

33'- Zvezda je idalje bez poena u poslednjoj deonici. Efes nastavlja da igra sjajno, a pogotovo Brajant koji je došao do 24 poena.

31' - Nastavlja Efes tamo gde je stao u prethodnoj četvrtini. Ovaj put je za tri pogodio Vilis

Treća četvrtina: Efes - Crvena zvezda 76:44

30' - Tone Zvezda sve dublje i dublje. Efes lako postiže poene, a sada je nervozu pokazao i Miloš Teodosić koji je zaradio isključenje. Posle jednog gesta Darijusa Tomsona, Teodosić je ušao u sukob sa sudijom tražeći tehničku za igrača Efesa, ali je sudija dosudio isključenje nekadašnjem srpskom reprezentativcu.

28' - Ekipa Tomislava Mijatovića rutinski održava prednost, dok Zvezda nastavlja da gubi lopte. Sve je izvesnije da će Efes pobediti i ostaviti Partizan bez plej-ina.

26' - Posle gledanja snimka sudije su konstatovale da je šut Nedovića koji je ubacio nešto ranije ipak bio za dva poena, a potom je Oturu pogodio dva plus jedan i odveo Efes na još veću razliku.

25' - Crveno-beli prave mini seriju 6:0 zahvaljujući Nedoviću, ali je prednost Efesa idalje velika.

23' - Nastvlja Zvezda sa lošom igrom. Nisu uspeli da poentiraju u drugom poluvrmenu ali je Osmani ponovo pogodio za "pivare".

21' - Počelo je drugo poluvreme. Obe ekipe nisu realizovale svoj napad, ali je Holac pogodio za Efes iz drugog pokušaja.

Druga četvrtina: Efes - Crvena zvezda 45:31

20' - Gotova je druga četvrtina. Zvezda ne izgleda dobro na terenu i ima ogroman broj izgubljenih lopti. Efes na sigurnom plusu.

19' - Ponovo Brajant pogađa i dolazi do 17 poena! Efes igra jako dobro u napadu

18'- Kao u transu igra Elajdža Brajant! Pogodio je ponovo za tri i opet naterao trenera Zvezde na tajm-aut.

16' - Oturu je realzovao dva penala za Efes, potom je i Brajant fauliran. Zvezda u sve većim problemima.

14' - Prva dvocifrena prednost Efesa. Pogodio je ponovo Brajant za tri, potom i za dva.

13' - Jako loša zvezda na skoku. Previše dopušta Osmaniju ispod koša gde se ovaj lako snalazi, potom pogađa i Brajant i odvodi Efes na plus 9. Sferopulos reaguje tajm autom.

11' - Počela druga četvrtina. Trej Tomkins je upisao prve minute u Evroligi za Crvenu zvezdu i postiže trojku.

Prva četvrtina: Efes - Crvena zvezda 15:11

10' - Završena prva četvrtina u kojoj su napadi bili loši na obe strane, ali minimalnu prednost ima Efes

9' - Teodosić pokazuje svoju magiju! Sjajna asistencija za Mitrovića.

8' - Klajburn pravi mini seriju i vodi Efes na plus 8.

7' - Prva trojka za Efes. Ovog puta je pogodio Plajs, ali sa druge strane uzvraća Mitrović za dva.

5' - Jako zakucavanje Osmanija na asistenciju Larkina koji je ovim potezom došao do 1.000 asistencija.

4' - Jako loše otvaranje Hange, sakupio je 3 izgubljene lopte. Zamenio ga je Jago dos Santos koji odmah pogađa za 3.

2' - Treći neiskorišćeni napad za Zvezdu, ali je četvrti realizovan uz dosta muke preko Bolomboja.

1'  - Počela je utakmica. Prvi napad su realizovali košarkaši Efesa preko Larkina koji je pogodio iz prodora.

Efes meč počinje u sastavu Šejn Larkin, Justus Holac, Vil Klajburn, Erdžan Osmani, Tibor Plajs. Zvezda kreće u petorci Adam Hanga, Nemanja Nedović, Rokas Gedraitis, Luka Mitrović, Džoel Bolomboj.

Uoči meča:

Crvena zvezda je otišla u Istanbul bez imperativa pobede, dok ekipu Efesa samo trijumf vodi u plej in. Ukoliko turski tim dobije meč, obezbediće prolaz u sledeću fazu takmičenja, a ukoliko bude poražen zavisiće od drugih rezultata. Poraz izabranika Tomislava Mijatovića otovrio bi vrata Partizanu, da u slučaju sutrašnjeg trijumfa nad Valensijom uđe u top 10.

U timu Janisa Sferopulosa neće biti Dejana Davidovca, Nikole Topića i Stefana Lazarevića, ali će za Zvezdu u Evroligi debitovati Trej Tomkins. Na drugoj strani van sastava je ostao Erten Gazi, ali on nema neku ulogu u ekipi "pivara", pa se njegov izostanak neće mnogo osetiti.

Zanimljivo za ovu sezonu je to da je Zvezda do sad ubeležila sve tri pobede protiv turskih ekipa(dva puta savladan Fenerbahče i jednom Efes), ali sa druge strane ima osam vezanih poraza u Istanbulu protiv Efesa.

"Crveno-beli" su na 16. mestu sa 11 pobeda i 22 poraza, dok je Efes 10. sa 16-17.

BONUS VIDEO: Košarkašice Mege osvojile Kup pobedom nad Partizanom

BONUS SADRŽAJ

Knjiga o našem asu koja je izazvala veliku pažnju nosi naziv "Novak, pariske priče". Prođite uz Novaka sve njegove emotivne trenutke u upoznajte ga u jednom potpuno drugom svetlu. Na 320 stranica, ilustrovanih do sada neviđenim fotografijama, predstavljen je život slavnog tenisera.

Kliknite OVDE i poručite još danas ovo remek-delo koje će vas odvesti na najslavnije teniske terene.

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News
SPEKTAKL U ATINI: Olimpijakos bi da ispiše istoriju, viola da prekine post bez trofeja dug 23 godine!

SPEKTAKL U ATINI: Olimpijakos bi da ispiše istoriju, "viola" da prekine post bez trofeja dug 23 godine!

GRČKI velikan Olimpijakos i prošlogodišnji vicešampion Fiorentina boriće se za naslov novog prvaka Lige konferencija na ''OPAP areni'' u Atini (21.00). Pirej je od Atine udaljen samo desetak kilometara, tako da je jasno ko će imati veću podršku na ovom meču, ali uloga blagog favorita ipak pripada Violi koja se nada da će biti uspešnija nego što je bio slučaj pre godinu dana u Pragu.

29. 05. 2024. u 07:35

Komentari (1)

Znamo gde provesti leto, prijatno i povoljno! Proverite!