BOMBA JE EKSPLODIRALA! Dubai u utorak ulazi u ABA ligu, poznati i detalji

Novosti online

11. 03. 2024. u 12:15

DUBAI definitivno ulazi u evropsku košarku.

БОМБА ЈЕ ЕКСПЛОДИРАЛА! Дубаи у уторак улази у АБА лигу, познати и детаљи

Photo: ABA League j.t.d./Dragana Stjepanović

Prema navodima "Jurohupsa", u sredu će se ozvaničiti da je Evroliga dala zeleno svetlo da tim iz Dubaija pristupi evropskoj košarci, sa namerom da uđe i u Evroligu. 

Grčki novinar Aris Barkas u svom tekstu ističe da su se samo dva tima protivila ovoj ideji. Njihovo neslaganje je u vezi sa geopolitičkim interesima i različitim vizijama projekta. On dodaje i da je postojao treći tim koji je imao određene sumnje, ali da su one u međuvremenu nestale.

Barkas ističe da Dubai neće igrati u Evroligi u sezoni 2024/25, već u Evrokupu.

- Većinska podrška, zajedno sa podrškom generalnog direktora Evrolige Pauliusa Motejunasa i predsednika Dejana Bodiroge, znači da članstvo Dubaija sad izgleda kao formalnost. Dubai će sledeće sezone igrati u Evrokupu, dokazujući na terenu da zaslužuje najviši nivo i usvojivši profesionalan pristup kako na terenu, tako i van njega. Interes Dubaija je takođe podstakao Abu Dabi da ponudi 75 miliona evra za domaćina naredna tri fajnal-fora, naglašavajući interesovanje regiona za košarku izvan NBA lige - navodi se u tekstu.

A navodno će već u utorak biti objavljeno da će naredne sezone Dubai igrati u ABA ligi! Oni imaju obavezu da igraju još jedno takmičenje pored Evrolige, a očigledno da su se odlučili da zaigraju na Jadranu.

Odranije se zna da je Dubai u svoju ponudu uključio plaćanje prevoza i smeštaja timovima koji budu gostovali kod njih, a kao i u Evroligu i u ABA ligu su spremni da ulože novac.

BONUS VIDEO: Geri Lineker: Džud Belingem je pravi vođa, napravio je sjajan potez

BONUS SADRŽAJ

Knjiga o našem asu koja je izazvala veliku pažnju nosi naziv "Novak, pariske priče". Prođite uz Novaka sve njegove emotivne trenutke u upoznajte ga u jednom potpuno drugom svetlu. Na 320 stranica, ilustrovanih do sada neviđenim fotografijama, predstavljen je život slavnog tenisera.

Kliknite OVDE i poručite još danas ovo remek-delo koje će vas odvesti na najslavnije teniske terene.

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News
I RUSI SU ZATEČENI: Evo kakvu je sad odluku doneo Ramzan Kadirov

I RUSI SU ZATEČENI: Evo kakvu je sad odluku doneo Ramzan Kadirov

Imajući u vidu da je rat u Ukrajini uveliko u trećoj godini otkako je počeo u februaru 2022, čak i oni koji nisu pomno pratili situaciju u Rusiji u međuvremenu su veliki broj puta informisani šta radi prvi čovek Čečenije Ramzan Kadirov, jedan od najvećih poštovalaca ruskog predsednika Vladimira Putina. Ipak, ono što je ovih dana odlučila pomenuta "glava Čečenske Republike", kako mu glasi zvanična titula, zbunilo je i rusku javnost - u dva navrata.

24. 05. 2024. u 12:28 >> 13:08

Komentari (0)

ILIJE NASTASE EKSKLUZIVNO ZA NOVOSTI: Novak Đoković najbolji po svim merilima, sećam se Lepe Brene i šljivovice