"DOKTORE, MOGU LI NAZAD U IGRU?" Kako je košarkašica Partizana oduševila sve posle povrede u Nišu i primljene infuzije tokom meča

Александар Илић
Aleksandar Ilić

04. 03. 2024. u 19:51

KOŠARKAŠICE Partizana učestvovale su na završnom turniru Kupa "Milan Ciga Vasojević" u kome su crno-bele dame stigle do finala, u kome je na kraju više sreće imala Mega koja je slavila u neizvesnoj završnici 70:73. Ipak, u heroja turnira izrasla je mlada košarkašica kluba iz Humske - Anđela Marojević.

ДОКТОРЕ, МОГУ ЛИ НАЗАД У ИГРУ? Како је кошаркашица Партизана одушевила све после повреде у Нишу и примљене инфузије током меча

FIBA.Basketball

Devetnaestogodišnja košarkašica je u polufinalu sa Crvenom zvezdom doživela neugodan pad u prvoj četvrtini zbog kog su svi na tribinama na trenutak zanemeli.

Udarila je glavom o parket, pri čemu joj je pukla arkada. Teren je napustila uz pomoć osoblja kluba i doktora, a nakon što joj je lekarska ekipa ukazala pomoć (i dala infuziju!) ona se vratila na parket i napetoj završnici bila uz svoje saigračice koje su izbacile prošlogodišnjeg osvajača trofeja. Mnoge je iznenadilo što je odlučila da se u igru vrati nakon nimalo naivne povrede...  

- Nakon te povrede moje prvo pitanje doktoru je bilo: “Da li mogu ja da se vratim da igram?” Povrede su sastavni deo sporta i često se dešava da se neko od igrača povredi, ali ja smatram da čovek pokaže koliko je jak kada je teško i kada sve ne ide baš po planu, jer kada je sve lepo lako je biti hrabar, počela je mlada reprezentativka Srbije za "Novosti", te dodala:  

- Bile smo veoma motivisane pre utakmice sa Crvenom Zvezdom i ta pobeda nam je bila veoma važna. Spremale smo se i radile vredno i smatrala sam da je moja obaveza da budem tu za moj tim, jer svako od nas ima podjednako važnu ulogu i ne bih ostavila svoju ekipu na cedilu.

FOTO: A. Ilić

Oko hiljadu navijača na tribinama gromoglasno je bodrilo "večite", a kako kaže Anđela, "to je bio vetar u leđa koji je doneo prevagu"

- Želim da se zahvalim navijačima na njihovoj nesebičnoj podršci, u tako teškoj utakmici njihovo skandiranje nam je dalo elana i dodatno nas podstaklo da se borimo i damo sve od sebe. Njihova energija sa tribina se prenela i na teren, bili su poput našeg šestog igrača na terenu i na tome smo im od srca zahvalne.

Nisu izabranice Miljane Bojović u finalu uspele da naprave još jedan podvig i savladaju prvoplasirani tim prvenstva - Megu, koja ima učinak 15 pobeda i jedan poraz u domaćem šampionatu. Ipak, u finalu Kupa "Milan Ciga Vasojević" je četa iz Humske pokazala zavidan kvalitet i dobrano namučila "umetnice" koje su u poslednjim sekundama potvrdile pobedu i slavile rezultatom 70:73. Iako je dan ranije zadobila ozbiljnu povredu Anđela Marojević je ubacila devet poena, uz četiri ostvarena skoka i po dve asistencije i ukradene lopte.

- Mislim da smo pokazali karakter i smelost u finalu, iako Mega trenutno zauzima najviše mesto na tabeli i stvarno su konkurentna i talentovana ekipa dokazali smo da našom igrom možemo da postignemo mnogo, nevažno ko je na drugoj strani terena. Želim da čestitam ekipi Mege na pobedi i na fer i korektnoj igri i da istaknem da sam ponosna na moje saigračice na trudu i zalaganju i da ćemo raditi na tome da napredujemo i budemo spremne za završnicu domaćeg prvenstva gde se možda ponovo sretnemo, poručila je Anđela Marojević u razgovoru za portal "Novosti".

BONUS VIDEO: Top 10 najboljih poentera u NBA

BONUS SADRŽAJ

Knjiga o našem asu koja je izazvala veliku pažnju nosi naziv "Novak, pariske priče". Prođite uz Novaka sve njegove emotivne trenutke u upoznajte ga u jednom potpuno drugom svetlu. Na 320 stranica, ilustrovanih do sada neviđenim fotografijama, predstavljen je život slavnog tenisera.

Kliknite OVDE i poručite još danas ovo remek-delo koje će vas odvesti na najslavnije teniske terene.

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News
SPEKTAKL U ATINI: Olimpijakos bi da ispiše istoriju, viola da prekine post bez trofeja dug 23 godine!

SPEKTAKL U ATINI: Olimpijakos bi da ispiše istoriju, "viola" da prekine post bez trofeja dug 23 godine!

GRČKI velikan Olimpijakos i prošlogodišnji vicešampion Fiorentina boriće se za naslov novog prvaka Lige konferencija na ''OPAP areni'' u Atini (21.00). Pirej je od Atine udaljen samo desetak kilometara, tako da je jasno ko će imati veću podršku na ovom meču, ali uloga blagog favorita ipak pripada Violi koja se nada da će biti uspešnija nego što je bio slučaj pre godinu dana u Pragu.

29. 05. 2024. u 07:35

Komentari (0)

Znamo gde provesti leto, prijatno i povoljno! Proverite!