PODVIG: Košarkašice Partizana "skinule krunu" Zvezdi u polufinalu Kupa, jedna od crno-belih igrala čak i posle primanja infuzije na meču!

Александар Илић
Aleksandar Ilić

02. 03. 2024. u 18:59 >> 19:01

Napravile su košarkašice Partizana podvig u polufinalu Kupa Milana Cige Vasojevića pobedivši u niškom "Čairu" branioca, ŽKK Crvena zvezda, trofeja rezultatom 73:67.

ПОДВИГ: Кошаркашице Партизана скинуле круну Звезди у полуфиналу Купа, једна од црно-белих играла чак и после примања инфузије на мечу!

FOTO: A. Ilić

Partizan je bolje otvorio meč, kontrolisale su crno-bele igru i pronalazile pametnija rešenja u napadu. To je dovelo do dvocifrene prednosti nakon prve deonice (14:26). 

Trgle su se dame sa Malog Kalemegdana u drugoj deonici, proradio je šut, ali i odlična odbrana, a to je dovelo do potpunog preokreta i promene dinamike na terenu: drugi period dobila je Zvezda rezultatom 24:7, i na poluvremenu je branilac trofeja imao zasluženih 38:33.

Treba pomenuti da se u prvoj četvrtini povredila Anđela Marojević. Košarkašica Partizana nezgodno je pala, udarila glavom i parket, nakon čega joj je pukla arkada, ali se nakon ukazane pekarske pomoći (uključujući i infuziju!) vratila na klupu crno-belih.

Anđela Marojević, (druga s desne strane, broj 22) posle povrede glave opet na parketu / FOTO: A. Ilić

Prijala je pauza izabranicama Miljane Bojović, igračice “parnog valjka” ponovile su u trećoj četvrtini igru iz prve, agresivnom igrom u odbrani svele su rivala na svega 11 poena, dok su same ubacile iznova 26. 

Povređena Marojevićeva se ipak u poslednjoj deonici vratila na parket, a delovalo je da je to dodatno motivisalo crno-bele koje su, ne samo održavale prednost, već je na sedam minuta do kraja uvećale na +17. 

U završnici, poslednji  nalet crveno-belih: kada je Korto pogodila za dva, smanjivši na 71:65, činilo se da će možda biti novog preokreta, ali za više od toga snage u crveno-belom taboru nije bilo.

Davinić je ubacila 13 poena za crno-bele, po 13 Stojić i Boričić, dok je Anđela Marojević uz jedan poen imala i dva skoka. U taboru crveno-belih Radulovićeva je ubacila 14 poena, a Rojster 13.

 

U finalu će tim iz Humske igrati protiv pobednika meča Kraljevo - Mega.

Završna borba na programu je u nedelju u hali "Čair", a trofej pod imenom Milan Ciga Vasojević dobiće novog vlasnika.

Bonus video: Ovako je dosuđen prvi penal za Zvezdu protiv TSC-a:

 

BONUS SADRŽAJ

Knjiga o našem asu koja je izazvala veliku pažnju nosi naziv "Novak, pariske priče". Prođite uz Novaka sve njegove emotivne trenutke u upoznajte ga u jednom potpuno drugom svetlu. Na 320 stranica, ilustrovanih do sada neviđenim fotografijama, predstavljen je život slavnog tenisera.

Kliknite OVDE i poručite još danas ovo remek-delo koje će vas odvesti na najslavnije teniske terene.

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News
SPEKTAKL U ATINI: Olimpijakos bi da ispiše istoriju, viola da prekine post bez trofeja dug 23 godine!

SPEKTAKL U ATINI: Olimpijakos bi da ispiše istoriju, "viola" da prekine post bez trofeja dug 23 godine!

GRČKI velikan Olimpijakos i prošlogodišnji vicešampion Fiorentina boriće se za naslov novog prvaka Lige konferencija na ''OPAP areni'' u Atini (21.00). Pirej je od Atine udaljen samo desetak kilometara, tako da je jasno ko će imati veću podršku na ovom meču, ali uloga blagog favorita ipak pripada Violi koja se nada da će biti uspešnija nego što je bio slučaj pre godinu dana u Pragu.

29. 05. 2024. u 07:35

Komentari (0)

RAJ NA ZEMLJI! U ovom mestu letuju turisti iz inostranstva, a sada je dostupno i Srbima