EVROLIGA U TREĆEM PLANU: Zvezda u Minhenu desetkovana pred nastavak sezone

V. Preradović

29. 02. 2024. u 14:54

TROFEJ Kupa Koraća skrenuo je pažnju sa Zvezdine turobne evroligaške sezone, finalna pobeda nad Partizanom stigla kao poručena da navijačima sklizne sa uma da je ovaj tim pravljen za iskorak u elitnoj konkurenciji. Odsjaj pehara zaklonjen je tabelama večitih rivala objavljenih da pokažu ko je više ili manje državni projekat, sada sledi povratak u takmičenje gde su te priče deplasirane.

ЕВРОЛИГА У ТРЕЋЕМ ПЛАНУ: Звезда у Минхену десеткована пред наставак сезоне

Foto M. Vukadinović

Crveno-beli sa 16. pozicije gostuju Bajernu u večerašnjem meču 27. kola (20.30), potencijalno eliminacionom za oba tima. Bavarci su tik ispred sa pobedom više (11-15), dve manje od ekipa iznad plej-in crte. Srpski predstavnik zaostaje tri, potrebno mu je sedam u preostalih osam utakmica da izjednači učinak iz prošle sezone koju je završio kao deseti sa skorom 17-17. Na osnovu svega viđenog i činjenice da će u Minhenu igrati bez Miloša Teodosića - naučna fantastika.

- Teodosić ne trenira od Kupa, nije spreman da igra - kaže trener Janis Sferopulos. - Igrao je finale na svoju odgovornost i sada se oporavlja. Nećemo ga koristiti dok ne bude 100 odsto spreman.

Angažovanje Treja Tompkinsa, nespremnog da pomogne i u Minhenu i još neko vreme, krunski je dokaz da su u klubu odustali od evroligaških ambicija i izmestili fokus na ABA ligu. Povratak na regionalni presto poslužio bi kao dupli povez preko očiju navijača, iako je praktično postao irelevantan za učešće u Evroligi.

- Tompkins je u poslednjoj fazi oporavka, želimo da ga zadržimo do kraja. Nikola Topić i on su daleko bolje, već su na terenu, ali još ne treniraju. Počeće da rade individualno, potom i timski. Ne želimo da žurimo, polako napreduju i nadam se da ćemo uskoro moći da ih vidimo na terenu.

LASO: MOĆNI POD KOŠEM

U FOKUSU trenera Bajerna Pabla Lasa je centarska linija crveno-belih.

- Da bismo pobedili tim kao što je Crvena zvezda moramo da budemo dobri u svim segmentima. Imaju jake strelce i moć pod košem sa Bolombojem, Mitrovićem i Gilespijem, tu će sigurno biti bitka. Ipak, Buker je pokazao protiv Getingena da se vratio u željenu formu posle povrede. Nadam se da je ceo tim spreman za ovu tešku utakmicu.

Naravno, pobeda u Minhenu nije u domenu naučne fantastike, bez obzira na to što je tim trenera Pabla Lasa na pauzu otišao u boljem stanju. Dobio je dve od poslednje tri utakmice, u kvalifikacijama Nemačkoj dao samo epizodiste Vimberga i Vajdemana, Argentini Bolmara, Crnoj Gori Radončića i Hrvatskoj Brankovića za prvi meč. Zvezda je u nacionalnim timovima imala Mitrovića, Davidovca, Dos Santosa, Gedraitisa, Tobija i Hangu, igrače sa bitnim ulogama u sistemu trenera Sferopulosa. Ni dve nedelje pauze nisu bile dovoljne za oporavak Teodosića, koji je ostao u Beogradu, što je još jedna potvrda kako klub vidi perspektivu u završnici Evrolige.

- Zbog pauze i reprezentativnih obaveza, u sredu smo prvi put bili svi na okupu. Igramo protiv sjajnog tima na njegovom terenu, Bajern je pronašao ritam, hemiju i značajno unapredio igru u odnosu na prvi deo sezone.

Crveno-beli su u prethodnih pet mečeva samo jednom slavili, na svom terenu protiv Valensije, na gostovanjima imaju učinak od tri pobede i deset poraza. Trijumf nad Bajernom u 6. kolu (74:68), u kojem je Teodosić ostvario dabl-dabl sa 16 poena i 11 asistencija, stigao je nakon četiri uzastopna neuspeha i nakratko obnovio veru u bolje sutra. Od tada su potrošili sve kredite i došli u skoro bezizlaznu poziciju. Iako teoretske šanse za proboj u plej-in zonu nisu zamrle, Zvezdina realnost je da će do kraja pokušavati da kojom pobedom upali šibicu u mraku ove evroligaške sezone.

RASPORED

7. mart: Monako - C. zvezda

14. mart: C. zvezda - Makabi

20. mart: C. zvezda - Panatinaikos

22. mart: C. zvezda - Virtus

29. mart: Real M. - C. zvezda

4. april: C. zvezda - Olimpijakos

11. april: Efes - C. zvezda

BONUS SADRŽAJ

Knjiga o našem asu koja je izazvala veliku pažnju nosi naziv "Novak, pariske priče". Prođite uz Novaka sve njegove emotivne trenutke u upoznajte ga u jednom potpuno drugom svetlu. Na 320 stranica, ilustrovanih do sada neviđenim fotografijama, predstavljen je život slavnog tenisera.

Kliknite OVDE i poručite još danas ovo remek-delo koje će vas odvesti na najslavnije teniske terene.

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News
SPEKTAKL U ATINI: Olimpijakos bi da ispiše istoriju, viola da prekine post bez trofeja dug 23 godine!

SPEKTAKL U ATINI: Olimpijakos bi da ispiše istoriju, "viola" da prekine post bez trofeja dug 23 godine!

GRČKI velikan Olimpijakos i prošlogodišnji vicešampion Fiorentina boriće se za naslov novog prvaka Lige konferencija na ''OPAP areni'' u Atini (21.00). Pirej je od Atine udaljen samo desetak kilometara, tako da je jasno ko će imati veću podršku na ovom meču, ali uloga blagog favorita ipak pripada Violi koja se nada da će biti uspešnija nego što je bio slučaj pre godinu dana u Pragu.

29. 05. 2024. u 07:35

Komentari (0)

OVO JE ISTINA O TEŠKO BOLESNOM SINU: Ne, nije tačno da je Novak Đoković odbio da slavi poene