SADA JE SVE JASNO! Evo zašto Ivana Vuleta nije bila na dočeku košarkaša, Novaka Đokovića i basketaša

Novosti online

14. 09. 2023. u 20:14

SPEKATKULARAN doček priređen je u utorak 12. septembra košarkašima, basketašima i Novaku Đokoviću posle njihovih uspeha u minuloj sedmici, a onda su se desile i neke ružne stvari, zbog kojih je rešila da reaguje i vlast prestonice Srbije.

САДА ЈЕ СВЕ ЈАСНО! Ево зашто Ивана Вулета није била на дочеку кошаркаша, Новака Ђоковића и баскеташа

Goran Obradović

"Novosti" vam u celosti prenose saopštenje Nikole Penića, gradskog sekretara za sport i omladinu Beograda:

"Povodom  tekstova objavljenih u sredstvima javnog informisanja u vezi sa nepozivanjem određenih sportista na svečani prijem ispred Skupštine grada Beograda, kao resorni sekretar za sport i omladinu Grada Beograda, čisto radi istine, želim da se obratim javnosti i obavestim o sledećem: 

Nikola Penić / Foto: Grad Beograd

 Na inicijativu gradonačelnika grada Beograda gospodina Aleksandra Šapića, odmah nakon osvajanja zlatne medalje na Svetskom prvenstvu u atletici gospođe Ivane Vulete, pozvao sam predsednika Srpskog Atletskog Saveza gospodina Veselina Jevrosimovića i tom prilikom sam mu uputio čestitke povodom osvajanja zlatne medalje, naše šampionke Ivane na SP u atletici u Budimpešti. 

Obavestio sam ga o mogućnosti i naše spremnosti i želje da se svi resursi Beograda stave na raspolaganje Srpskom Atletskom Savezu i Ivani Vuleti za organizaciju njenog svečanog dočeka ispred Skupštine grada Beograda.

Kako mi je preneo predsednik saveza gospodin Jevrosimović, Ivana se zahvalila na ponudi i pozivu, sa obrazloženjem da nema praksu i želju da prisustvuje takvoj vrsti događaja. 

Ivana Vuleta / Tanjug/AP

 Da ne bi ubuduće bilo zloupotrebe i dezinformacija u javnosti, kako bilo ko iz gradske uprave odlučuje ko će biti dočekan, a ko neće i time bilo koga diskriminiše, Grad Beograd i Sekretarijat za sport i omladinu grada Beograda, donosi sledeću odluku: 


Svi sportisti koji osvoje medalje na velikim međunarodnim sportskim takmičenjima , kao što su svetska prvenstva, evropska prvenstva ili Olimpijske igre, a koji budu imali želju da za njih budu organizovani svečani dočeci ispred Skupštine grada Beograda, to mogu i da ostvare tako što će njihovi matični nacionalni savezi upućivati dopis Sekretarijatu za sport I omladinu za organizaciju ovih događaja. Grad Beogad će svim sportistima podjednako izlaziti u susret I davati na raspolaganje organizacione I druge kapacitete koje poseduje. Sama atmosfera i broj ljudi će uvek zavisiti od naših građana i mi na to kao ni do sada, nismo mogli, niti ćemo moći da utičemo.

Nikola Penić, sekretar Sekretarijata za sport i omladinu grada Beograda", zaključuje se u saopštenju.

BONUS VIDEO: BORIŠINE PORUKE SU DAVALE NOVU SNAGU: Aleksa Avramović na prijemu kod predsednika Vučića

BONUS SADRŽAJ

Knjiga o našem asu koja je izazvala veliku pažnju nosi naziv "Novak, pariske priče". Prođite uz Novaka sve njegove emotivne trenutke u upoznajte ga u jednom potpuno drugom svetlu. Na 320 stranica, ilustrovanih do sada neviđenim fotografijama, predstavljen je život slavnog tenisera.

Kliknite OVDE i poručite još danas ovo remek-delo koje će vas odvesti na najslavnije teniske terene.

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News
SPEKTAKL U ATINI: Olimpijakos bi da ispiše istoriju, viola da prekine post bez trofeja dug 23 godine!

SPEKTAKL U ATINI: Olimpijakos bi da ispiše istoriju, "viola" da prekine post bez trofeja dug 23 godine!

GRČKI velikan Olimpijakos i prošlogodišnji vicešampion Fiorentina boriće se za naslov novog prvaka Lige konferencija na ''OPAP areni'' u Atini (21.00). Pirej je od Atine udaljen samo desetak kilometara, tako da je jasno ko će imati veću podršku na ovom meču, ali uloga blagog favorita ipak pripada Violi koja se nada da će biti uspešnija nego što je bio slučaj pre godinu dana u Pragu.

29. 05. 2024. u 07:35

Komentari (0)

OVO JE ISTINA O TEŠKO BOLESNOM SINU: Ne, nije tačno da je Novak Đoković odbio da slavi poene