"OPET BIH UZEO TAJ ŠUT!" Gudurić dočekan u Priboju: Nadam se da će biti prilike da budemo ponovo u finalu (FOTO/VIDEO)

Novosti online

14. 09. 2023. u 15:15

KOŠARKAŠI Srbije obradovali su naciju osvajanjem srebrne medalje na Svetskom prvenstvu. Posle spektakularnog dočeka na balkonu Skupštine grada Beograda, lep prijem u rodnom Priboju imao je Marko Gudurić.

ОПЕТ БИХ УЗЕО ТАЈ ШУТ! Гудурић дочекан у Прибоју: Надам се да ће бити прилике да будемо поново у финалу (ФОТО/ВИДЕО)

FOTO: FIBA.Basketball

Veliki doprinos u osvajanju srebrne medalje imao je igrač Fenerbahčea. On je istakao da još uvek nije svestan uspeha koji je reprezentacija postigla.

- Prisutne su još uvek emocije jer je sve to sveže, ali sigurno kad malo razmislim i pričam sa nekim ljudima bliskim sebi, shvatam da smo napravili veliki uspeh i obradovali smo dosta ljudi. Ostaje žal za finalnom utakmicom i zlatom koje je bilo jako blizu ovog puta, ali verujem da će se opet ukazati prilika da se ponovi ovaj uspeh - rekao je Gudurić.

Naglasio je da je i njemu i njegovim saigračima značila podrška koju su dobijali od svojih najbližih, ali i svih koji su ih podržavali, posebno pred sam kraj prvenstva.

- Stvarno smo osetili tu podršku i ljubav i to nam je sigurno pomoglo i guralo nas napred, to je jedan od velikih razloga što smo napravili taj rezultat. Jako sam ponosan i srećan što sam bio deo ove grupe jer stvarno nije se niko izdvajao nijednog trenutka i stvarno kao što je rekao selektor svi za jednog jedan za svi, tako smo se borili, disali smo kao jedan i opet je ovo dokaz da uspeh ne napravi 12 najboljih igrača, nego 12 igrača koji najbolje funkcionišu zajedno. To je još jedna lekcija svima i nadam se da će nas poslužiti zdravlje u narednim sezonama koje nas čekaju i da ćemo sledeće leto spremno dočekati Olimpijske igre.

Imao je bivši košarkaš Crvene zvezde priliku da Srbiji u finišu donese izjednačenje, ali lopta nije htela da prođe kroz obruč nakon njegovog šuta za tri poena.

- Ja sam se osećao sjajno, jer sam mislio da će lopta ući. Lepo sam šutnuo, to su neki šutevi koje ja volim i na kojima radim stalno, ali to je sport, to je život. Nekad i kad daš sve od sebe i radiš vredno, dese se promašaji, ali to nas čini jačima. Tih promašaja je bilo u mojoj karijeri, zbog toga sam tu gde jesam i verujem da će me i ovaj težak momenat učiniti boljim. Opet kažem, nadam se da će biti prilike da budemo ponovo u finalu, ja ne bežim od odgovornosti. Da mogu da ponovim - opet bih uzeo taj šut.

Naglasio je da je zajedništvo i sjajna hemija u ekipi doprinelo da se napravi ovaj sjajan rezultat.

- Sigurno veliki razlog što smo mi uradili to što jesmo, jeste to naše zajedništvo - zaključio je Gudurić.

Novu priliku za zlato on i saigrači bi mogli da imaju na Olimpijskim igrama u Parizu 2024. godine.

BONUS VIDEO: DOČEK ZA PAMĆENjE: Zajedničko uživanje košarkaša Srbije i navijača

BONUS SADRŽAJ

Knjiga o našem asu koja je izazvala veliku pažnju nosi naziv "Novak, pariske priče". Prođite uz Novaka sve njegove emotivne trenutke u upoznajte ga u jednom potpuno drugom svetlu. Na 320 stranica, ilustrovanih do sada neviđenim fotografijama, predstavljen je život slavnog tenisera.

Kliknite OVDE i poručite još danas ovo remek-delo koje će vas odvesti na najslavnije teniske terene.

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News
SPEKTAKL U ATINI: Olimpijakos bi da ispiše istoriju, viola da prekine post bez trofeja dug 23 godine!

SPEKTAKL U ATINI: Olimpijakos bi da ispiše istoriju, "viola" da prekine post bez trofeja dug 23 godine!

GRČKI velikan Olimpijakos i prošlogodišnji vicešampion Fiorentina boriće se za naslov novog prvaka Lige konferencija na ''OPAP areni'' u Atini (21.00). Pirej je od Atine udaljen samo desetak kilometara, tako da je jasno ko će imati veću podršku na ovom meču, ali uloga blagog favorita ipak pripada Violi koja se nada da će biti uspešnija nego što je bio slučaj pre godinu dana u Pragu.

29. 05. 2024. u 07:35

Komentari (0)

RUSIJA JE ŠOKIRANA: Dejan Stanković preuzeo Spartak, ali ono što je onda uradio sin legende SFRJ fudbala - zapanjilo je sve u klubu