ŠANSA - KAD MESI IZGUBI LOPTU! Holanđani u teškoj misiji protiv Argentine: Kako zaustaviti Lea?

Novosti online

07. 12. 2022. u 11:00

KAKO zaustaviti Lea Mesija? Pitanje koje mori fudbalske trenere, stručnjake, analitičare skoro dve decenije, ovih dana mučiće i sve navijače reprezentacije Holandije.

ШАНСА - КАД МЕСИ ИЗГУБИ ЛОПТУ! Холанђани у тешкој мисији против Аргентине: Како зауставити Леа?

FOTO: AP/Tanjug

Ukrstiće se "lale" sa Argentinom u jednom od četvrtfinalnih "blokbaster" mečeva (petak, 20.00), a nema dileme da će sva svetla na katarskoj pozornici stadiona "Lusail" biti uperena upravo u omalenog mađioničara iz Rosarija.

Ali ne brine selektor Holandije Luj van Gal. Stari, namazani lisac veruje da ima recept kojim će neutralisati Lea i pogurati "lale" u polufinale.

- Mesi je najopasniji kreativac, u stanju je mnogo da stvara i sam postiže golove. Ali kada izgubi loptu, on ne učestvuje mnogo u igri, to nam daje šanse - rekao je Van Gal i sakrio karte govoreći o tome kakav će taktički plan koristiti protiv Mesija. - Videćete u petak. Neću vam reći.

Sa druge strane, nema misterije kod Frenkija de Jonga, mladog veziste Holanđana. Proveo je dve godine u Barseloni, gde je trenirao i igrao zajedno sa Mesijem.

- Da, znam ga, ali ne znam kako da ga zaustavim. Pravi razliku već 15 godina i to radi i na treninzima. Samo moramo da ga zaustavimo kao tim. Nismo jedan drugom slali poruke i ne planiram. Videćemo se u petak - rekao je De Jong.

BONUS SADRŽAJ

Knjiga o našem asu koja je izazvala veliku pažnju nosi naziv "Novak, pariske priče". Prođite uz Novaka sve njegove emotivne trenutke u upoznajte ga u jednom potpuno drugom svetlu. Na 320 stranica, ilustrovanih do sada neviđenim fotografijama, predstavljen je život slavnog tenisera.

Kliknite OVDE i poručite još danas ovo remek-delo koje će vas odvesti na najslavnije teniske terene.

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News

Komentari (0)