UMREĆU, SAMO DA VIDIM JOŠ OVO... Potresna ispovest legendarnog golmana Dinama iz Zagreba

Novosti online

22. 05. 2024. u 13:32

Džordž Koh (52), legendarni nemački golman, boluje od neizlečive bolesti.

УМРЕЋУ, САМО ДА ВИДИМ ЈОШ ОВО... Потресна исповест легендарног голмана Динама из Загреба

FOTO: Arhiva novosti

U intervju za Bild, on je rekao da ima rak koji se nalazi u terminalnoj fazi. Iako su mu lekari pre godinu dana dali još šest meseci života, Koh se bori i dalje sa opakom bolešću.

- Bolest je neizlečiva, umreću. Hej, doktore, još sam ovde! Ali Bog još nije odlučio kad će me uzeti. Voleo bih pogledati još po jednu utakmicu svakog kluba u kojem sam igrao. Ima dana kad mi se čini da bih mogao iščupati drvo! Tada hodam satima. A ima faza kad se osećam jadno i ne ustajem iz kreveta. Jer za stvari za koje mi je inače potrebno pet sekundi, tad mi treba pola minute. Ali borim se i ne kukam, to nikad nije bio moj stil - rekao je Koh.

Koh je u karijeri odigrao preko 200 utakmica u Bundesligi, a najveći trag ostavio je u Fortuni iz Diseldorfa. U jednoj sezoni branio je i za zagrebački Dinamo.

Kada je branio u redovime bečkog Rapida, u derbiju protiv Austrije huliganu su bacili petardu koja mu je eksplodirala blizu glave. To mu je ostavilo učestale bolove i vrtoglavice, kao i probleme sa ravnotežom i sluhom...

Samim tim je morao da okončna karijeru. Kasnije je pred FIFA tužio navijače zbog toga što su mu uradili.

BONUS SADRŽAJ

Knjiga o našem asu koja je izazvala veliku pažnju nosi naziv "Novak, pariske priče". Prođite uz Novaka sve njegove emotivne trenutke u upoznajte ga u jednom potpuno drugom svetlu. Na 320 stranica, ilustrovanih do sada neviđenim fotografijama, predstavljen je život slavnog tenisera.

Kliknite OVDE i poručite još danas ovo remek-delo koje će vas odvesti na najslavnije teniske terene.

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News

Komentari (0)

SRAM VAS BILO! Englezi se baš plaše Srbije, rade sve da podignu tenzije pred meč protiv orlova