SPEKTAKL U DABLINU: U finalu Lige Evrope u sredu igraju Bajer Leverkuzen i Atalanta

N. I.

21. 05. 2024. u 12:57

SPREMA se spektakl u Dablinu. Prestonicu Severne Irske danima već okupiraju navijaču Bajer Leverkuzena i Atalante. Sa promenljivim raspoloženjem su i oni, kao i fudbaleri ova dva tima doputovali na veliko finale Lige Evrope koje je zakazamo za večeras od 21 sat.

СПЕКТАКЛ У ДАБЛИНУ: У финалу Лиге Европе у среду играју Бајер Леверкузен и Аталанта

Foto: Profimedia

Bajer Leverkuzen, okićen prvom titulom šampiona Nemačke u svojoj istoriji i sa teoretskom šansom da do kraja sezone uzme još dva trofeja, želi da večeras uzme drugi evropski pehar u svojoj istoriji. Prvi je uneo u klupske vitrine 1988. godine kada je osvojio Kup UEFA, takmičenje čiji je "legitimni naslednik" upravo Liga Evrope. Posle ovoga Bajer čeka i finale domaćeg Kupa sa drugoligašem Kajzerslauternom, pa se nemačkom timu smeši i tripla kruna, redak uspeh u karijeri bilo kog sportiste ili kluba.

Atalanta je prošle nedelje od Juventusa izgubila finale Kupa Italije. Donekle razočarana je doputovala u Dablin gde će se biriti tek za drugi trofej u svojoj istoriji, pošto je davne 1963. godine stigla do prvog i jedinog domaćeg Kupa.

- Srećni smo što smo u finalu. Igraćemo dva finala za nedelju dana. Pokazali smo sjajan karakter u polufinalu protiv Rome. Pogledao sam svoje igrače i video da žele više. I dalje imamo šansu da osvojimo tri trofeja, a moji momci zaslužuju sve tri titule - kaće Španac na klupi Leverkuzena Ćabi Alonso.

Ipak, Atalanta koju trenira Pjer Gasperini ima za šta da se "uhvati". Ovu sezonu u Seriji A završava minimum na petom mestu i sigurno će igrati u predstojećoj Ligi šampiona, treći put u klupskoj istoriji.

- Liga šampiona je bila naš cilj od početka sezone, to je veliko dostignuće, tako da u Dablin dolazimo sa velikim samopouzdanjem rekao je Gasperini koji je na klupi Atalante od 2016. godine.

Kovač na centru

SUDIJSKA komisija UEFA je poverila deljenje pravde na večerašnjoj utamici iskusnom arbitru iz Rumunije. U pitanju je Ištvan Kovač koji će na stadion u Dablinu večeras da izvede igrače Bajer Leverkuzena i Atalante. U karijeri je do sada, između ostalog, sudio dinale Lige konferencije 2022. godine između Rome i Fejenorda, a na prošlogodišnjem finalu LŠ između Mančester sitija i Intera je bio četvrti sudija.

BONUS SADRŽAJ

Knjiga o našem asu koja je izazvala veliku pažnju nosi naziv "Novak, pariske priče". Prođite uz Novaka sve njegove emotivne trenutke u upoznajte ga u jednom potpuno drugom svetlu. Na 320 stranica, ilustrovanih do sada neviđenim fotografijama, predstavljen je život slavnog tenisera.

Kliknite OVDE i poručite još danas ovo remek-delo koje će vas odvesti na najslavnije teniske terene.

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News

Komentari (0)

KAKVA ODLUKA ORGANIZATORA! Evo kada Novak Đoković igra naredni meč na Rolan Garosu