PARTIZAN I TSC JURE DRUGO MESTO: Dva preostala kola Superlige i finale Kupa odlučuju ko će gde u Evropu i ko ispada

Z. Ćorović

15. 05. 2024. u 10:40 >> 10:23

CRVENA zvezda je novi prvak Srbije, a Radnik iz Surdulice se već oprostio od elitnog ranga. Samo je ovo sigurno pred poslednja dva kola u plej-ofu i plej-autu fudbalske Superlige Srbije, koja garantuju dramatične bitke za Evropu i opstanak.

ПАРТИЗАН И ТСЦ ЈУРЕ ДРУГО МЕСТО: Два преостала кола Суперлиге и финале Купа одлучују ко ће где у Европу и ко испада

FOTO: FK Partizan/Miroslav Todorović

Izvesno je i to da crveno-bele na početku nove sezone čeka baraž, odnosno jedna prepreka do Lige šampiona. Drugoplasirani tim iz naše lige ide u kvalifikacije za LŠ i za to mesto se još uvek bore Partizan i TSC. Crno-beli imaju dva boda više i nešto teži raspored, pošto u petak gostuju Čukaričkom, koji se isto tako grčevito bori da se domogne međunarodne scene i kidisaće na pobedu u ovm meču. Pritom, "valjku" će odgovarati i remi na Brdu, pod uslovom da u poslednjem kolu savlada Radnički iz Kragujevca, jer sa četiri boda teoretski zadržava drugu poziciju.

TSC će vrebati novi kiks Partizana, uz to očekuje i maksimalan učinak u duelima sa ekipama Mladosti i Napretka. U najmanju ruku, tim Žarka Lazetića je treći, a ta treća pozicija vodi u kvalifikacije za Ligu Evrope ako se ne desi iznenađenje u Loznici, 21. maja. Tog dana je finale Kupa Srbije i od ishoda ovog meča zavisi gde će se i ko smestiti u Evropi. Ako Crvena zvezda opravda ulogu favorita i osvoji duplu krunu, onda se evropske vize dele po rasporedu na tabeli. Međutim, ako Vojvodina osvoji Kup Srbije, onda ona ide u kvalifikacije za Ligu Evrope, a trećeplasirani u kvalifikacije za Ligu konferencije.

Zato bi, na primer, za Partizan bilo najlošije da bude treći a Vojvodina osvoji Kup Srbije, jer bi se u tom slučaju crno-beli našli u kvalifikacijama za Ligu konferencije.

Ako Vojvodina ne osvoji Kup, četvrto i peto mesto donose kvalifikacije za LK. Radnički kao četvrti beži dva boda Čukaričkom i Vojvodini. Kragujevčani u pretposlednjem kolu dočekuju Vojvodinu i trijumf im garantuje plasman u Evropu. Međutim, ako Vojvodina slavi u Kargujevcu, borba bi se baš zakuvala, jer se i Čukarički nada da će biti u prvih pet. Takođe, Novosađani i Radnički su u prednosti u odnosu na Čukarički jer u slučaju istog broja bodova, na kraju odlučuje bolji plasman iz regularnog dela, gde su Brđani bili najlošiji. Isti slučaj će biti i ako se izjednače Partizan i TSC - drugo mesto će pripasti crno-belima kao jesenjnjim prvacima.

Biće napeto i u borbi za opstanak. Dve ekipe direktno ispadaju, jedna od njih je Radnik, dok će poslednjih 180 minuta u prvenstvu odlučiti ko će uz Surdučičane napustiti Superligu. Zna se i da treći i četvrti otpozadi idu u baraž. IMT (38 bodova) trenutno drži u rukama, najpoželjniju 12. poziciju koja garantuje opstanak. Javor (36) se nada da će preskočiti "traktoriste", od najgoreg žele da pobegnu Voždovac i Železničar (35). Novi Pazar, Spartak i niški Radnički su prebrinuli sve brige i u finišu igraju za čast.

Ubljani korak do elite

OFK Beograd se kao šampiom Prve lige Srbije vraća u društvo najboljih, vrlo blizu direktnog plasmana u najviši rang je Jedinstvo iz Uba, kome jedna pobeda u naredna dva kola i zvanično potvržuje promociju. Za popunu, odnosno baraž, konkurišu Inđija, Tekstilac i Smederevo.

PLEJ-OF

36. kolo

Napredak - Crvena zvezda

Radnički - Vojvodina

Čukarički - Partizan

Mladost - TSC

37. kolo

Partizan - Radnički

Crvena zvezda - Čukarički

TSC - Napredak

Vojvodina - Mladost

PLEJ-AUT

36. kolo

IMT - Voždovac

Radnički N. - Javor

Železničar - Novi Pazar

Radnik - Spartak

37. kolo

Novi Pazar - Radnički

Javor - Železničar

Spartak - IMT

Voždovac - Radnik

BONUS VIDEO  NOVI GOL PARTIZANA: Natho drugi put strelac protiv Železničara

BONUS SADRŽAJ

Knjiga o našem asu koja je izazvala veliku pažnju nosi naziv "Novak, pariske priče". Prođite uz Novaka sve njegove emotivne trenutke u upoznajte ga u jednom potpuno drugom svetlu. Na 320 stranica, ilustrovanih do sada neviđenim fotografijama, predstavljen je život slavnog tenisera.

Kliknite OVDE i poručite još danas ovo remek-delo koje će vas odvesti na najslavnije teniske terene.

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News
SPEKTAKL U ATINI: Olimpijakos bi da ispiše istoriju, viola da prekine post bez trofeja dug 23 godine!

SPEKTAKL U ATINI: Olimpijakos bi da ispiše istoriju, "viola" da prekine post bez trofeja dug 23 godine!

GRČKI velikan Olimpijakos i prošlogodišnji vicešampion Fiorentina boriće se za naslov novog prvaka Lige konferencija na ''OPAP areni'' u Atini (21.00). Pirej je od Atine udaljen samo desetak kilometara, tako da je jasno ko će imati veću podršku na ovom meču, ali uloga blagog favorita ipak pripada Violi koja se nada da će biti uspešnija nego što je bio slučaj pre godinu dana u Pragu.

29. 05. 2024. u 07:35

Komentari (0)

ĐOKOVIĆ GLEDA BRUKU I NE VERUJE: Kakav skandal na Rolan Garosu! Da je Srbin to uradio, već bi leteo kući (VIDEO)