ČUDO NEVIĐENO! Trener dao ostavku na poluvremenu, a onda je klupski lekar preuzeo ekipu - ono što se potom desilo, zaprepastilo je sve!

Дарко Николић
Darko Nikolić

13. 05. 2024. u 16:49

Fudbalski trener nije lak posao. Naročito kada ekipi ne ide. Ali, dešavaju se i u tim situacijama istinska čuda.

ЧУДО НЕВИЂЕНО! Тренер дао оставку на полувремену, а онда је клупски лекар преузео екипу - оно што се потом десило, запрепастило је све!

FOTO: Printskrin

Na stranicama portala "Novosti" ima koliko važnih, toliko i zanimljivih sportskih vesti, ali ovakve još nije bilo:

U brazilskoj Seriji D, odnosno tamošnjoj četvrtoj fudbalskoj ligi, desila se nestvarna situacija. FK Brasiliense, mali klub iz Taguatinge, osnovan ne tako davno, 2000. godine, nadmeće se u petoj od osam grupa Serije D. I, posle dva kola, sa učinkom "jedna pobeda - jedan poraz", imao je i dodatni teret: gazda kluba, bivši senetor Luis Estevao, nije bio zadovoljan.

A onda se desio šok, i to usred gostovanja Real Brasiliji.

Na poluvremenu te utakmice (0:0 je bio rezultat posle 45 minuta), nezadovoljan kritikama gazde, trener Paulo Roberto je dao ostavku, a sa njim je utakmicu napustio i njegov stručni štab. Odnosno pomoćnici koji mu inače asistiraju u vođenju treninga i mečeva.

Ekipu Brasiliensa je zato preuzeo - klupski lekar!

Doktor Horhe Oliva je poveo tim u drugo poluvreme, a uz njegove instrukcije golovima Kaja Nunjesa u 81. i 83. minutu stiglo se do vođstva od 0:2...

... što je pet minuta pre kraja samo ublažio Diogo, ali nije sprečio senzacionalnu pobedu Brasiliensea kog je sa klupe vodio lekar.

Ovaj trijumf je vinuo ekipu na vrh Grupe A5 brazilske Serije D, sa šest bodova iz tri meča, a četiri najbolje ekipe iz svake od osam grupa prolaze u narednu fazu posle 14 odigranih utakmica.

"Nisam ja 'kriv' za pobedu!"

Junak ove priče umanjio je, u današnjem intervjuu za lokalne medije, svoj značaj.

- Na stadionu na kome smo bili svlačionice su jako male, a kako je bila velika vrućina, ja sam samo ispratio uobičajeni protokol (po završetku prvog poluvremena) i pitao igrače (koji su se kretali ka svlačionici) da li imaju neke medicinske probleme, kao što to uvek i činim. Nijedan mi se nije požalio, pa sam odlučio da ostanem napolju i nisam video šta se u svlačionici desilo, pa ne znam ni kako je tačno došlo do te ostavke - rekao je najpre Horhe Oliva.

Tome je dodao i da "Brazilense ima veliki stručni štab, ali su od tih članova - samo glavni trener i njegovi asistenti bili navedeni u protokolu, pa ostali nisu mogli da budu na terenu". Zato mu je sportski direktor kluba, Marselo Laitano, prišao tokom predaha i pitao da li može da vodi ekipu u drugom poluvremenu.

- Mogu samo da vam kažem da je ovo najčudnije iskustvo u mojoj dosadašnjoj karijeri. Naravno, najpre ste iznenađeni, a onda vam i nije svejedno, jer to i nije moj posao, niti sam ja za taj posao spreman... baš naprotiv! Ali, kako je stadion bio mali, a na njemu je sve bilo vrlo blizu, ispostavilo se da su (doktoru-treneru i igračima) glavne smernice davali ostali članovi stručnog štaba (koji se nisu našli u protokolu, već su meč gledali sa tribina) - zaključio je ovaj brazilski lekar, inače specijalista ortopedije i traumatologije.

Bonus video: TAJNA NAJVEĆEG FUDBALSKOG STADIONA NA SVETU: Ovo je lista TOP 10 „hramova fudbala“

BONUS SADRŽAJ

Knjiga o našem asu koja je izazvala veliku pažnju nosi naziv "Novak, pariske priče". Prođite uz Novaka sve njegove emotivne trenutke u upoznajte ga u jednom potpuno drugom svetlu. Na 320 stranica, ilustrovanih do sada neviđenim fotografijama, predstavljen je život slavnog tenisera.

Kliknite OVDE i poručite još danas ovo remek-delo koje će vas odvesti na najslavnije teniske terene.

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News

Komentari (0)

LETOVANJE U HURGADI: Ovo su cene i povoljnosti za tu destinaciju (FOTO)