SPREČIO DESETKU: Srpski golman spasavao svoj klub u gradskom derbiju

N. I.

24. 04. 2024. u 13:48

PUKLA je na "Emirejtsu" petarda, a vrlo lako je mogla da bude i - desetka. U gradskom derbiju, u 29. kolu englekse Premijerlige Arsenal je deklasirao Čelsi sa 5:0, a tamošnji mediji, pa i trener gostiju Maurisio Poketino su, preobrojavajući "žrtve" i totalnu štetu ipak videli ko je "preživeo".

СПРЕЧИО ДЕСЕТКУ: Српски голман спасавао свој клуб у градском дербију

Foto: Profimedia

To je reprezentativac Srbije i golman "plavaca" Đorđe Petrović koji je tokom 90 minuta ostavljen na promaji stadiona u Londonu, a mrežu su mu već na startu bušili belgijski napadač Leandro Trosar, pa još po dva puta domaći as i desni bek Ben Vajt i nemački vezista Kai Haverc.

- Arsenal se bori za šampionsku titulu, igraće sledeće sezone u Ligi šampiona, a da smo bili samo malo pametniji, mi bi danas mogli da budemo na mestu na kojem su oni - rekao je posle debakla argentinski stručnjak sa klupe Čelsija Maurisio Poketino.

Ovu "tanku" izjavu, neutemeljenu do te mere, da izaziva podsmeh kod navijača u Engleskoj i ostatku Evrope, Poketino je izgovorio, verovatno želeći da zaštiti debelo narušen ponos svoje ekipe. Ona je na terenu bila katastrofalna, ali srpski golman Đorđe Petrović je odbranio još najmanje pet izglednih prilika za pogotke Arsenalovih fudbalera.

"Tobdžije" su ispaljivale đulad kad god im se htelo, Petrović je bio na usamljena svetla tačka, a zanimljivo je da je u većini sportskih medija koji su izveštavali sa ove utakmice 24-godišnji srpski golman dobio "šesticu" i bio praktično najbolje ocenjeni igrač Čelsija. Jer, učinak Kukurelje, Mudrika, Galagera, Maduekea ili usamljenog napadača Džeksona, pa i brazilskog rezerviste Tijaga Silve bio je - mizeran.

Bez Evrope sledeće sezone

NEKADA uobičajene scene za navijače Čelsija izostaće sledeće sezone. Ovaj klub, vaskrsao na milijardama ruskog Tajkuna Romana Abramoviča, neće igrati ni u jednom od tri klupska evropska takmičenja. "Plavci" su daleko ispod crte koja vodi ka Evropi, a samo teoretske šanse ih drže da do kraja Premijer lige mogu bar do petog mesta na tabeli.

BONUS SADRŽAJ

Knjiga o našem asu koja je izazvala veliku pažnju nosi naziv "Novak, pariske priče". Prođite uz Novaka sve njegove emotivne trenutke u upoznajte ga u jednom potpuno drugom svetlu. Na 320 stranica, ilustrovanih do sada neviđenim fotografijama, predstavljen je život slavnog tenisera.

Kliknite OVDE i poručite još danas ovo remek-delo koje će vas odvesti na najslavnije teniske terene.

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News

Komentari (0)

UČINIĆEMO SVE DA SE KAO ZEMLJA UZDIGNEMO POSLE OVOG UŽASA Vučić položio cveće u školi Vladislav Ribnikar (FOTO)