DULJAJ O DERBIJU U KOME NEĆE BITI AKTER: Ko ima moj broj molim ga da me ne zove tokom utakmice, igrači će znati šta treba da rade

Novosti online

19. 04. 2024. u 12:17

FUDBALERI Crvene zvezde i Partizana odmeriće snage u prvom kolu plej-ofa Superlige Srbije. Ovaj duel je pomalo specifičan zbog toga što trener crno-belih Igor Duljaj neće moći da vodi ekipu.

ДУЉАЈ О ДЕРБИЈУ У КОМЕ НЕЋЕ БИТИ АКТЕР: Ко има мој број молим га да ме не зове током утакмице, играчи ће знати шта треба да раде

FOTO TANJUG/ VLADIMIR ŠPORČIĆ/

On je protiv Čukaričkog dobio četvrti žuti karton i zbog toga je onemogućen da bude na klupi "parnog valjka" na stadionu "Rajko Mitić".

- Nije baš prijatna situacija. Nije ni fudbalska. Ne znam da li se ikada na derbiju desilo da trener ne može da prisustvuje zbog kartona. Ima i moje krivice, zasluženo sam neke dobio. Problem može da bude samo u komunikacije tokom utakmice, jer ekipa se sprema nekoliko dana za ono što će biti sutra, radiće ono što smo se dogovorili. A ako nešto bude potrebno, putem telefona ću razgovarati sa nekim od pomoćnika. Zato, ko ima moj broj, molim ga da me ne zove tokom utakmice - rekao je Duljaj na konferenciji za novinare.

Duljaj će biti na nekoj od tribina i imaće bolji pogled na teren.

- Ja još nemam to iskustvo, potrebno je da prođe neko vreme, da bi trener mogao u datom trenutku sve da vidi. Ovo je težak posao, lakše će možda nešto da se vidi odozgo, iz druge perspektive. Spremamo se, igramo onako kako treniramo, tako da će momci kada izađu na teren tačno znati šta ko treba da radi.

Šef stručnog štaba Partizana ističe da je svaki derbi poseban i svaka utakmica je drugačija.

- Svaki derbi je poseban. Ova utakmica, kao i sve druge, može mnogo toga da reši ili da odloži neke stvari. Utakmica u sredu je isto tako posebna utakmica, koja može da donese borbu za trofej. A mi se, kao i pred svaku, pripremamo samo za ovu prvu narednu utakmicu. Kolega Milojević odlično poznaje Partizan, kao i mi njegovu ekipu, teško da može da bude iznenađenja. Ovaj meč će biti drugačiji u odnosu na prethodni, tada smo dugo imali igrača manje. Voleo bih da se ponovi da bude dosta golova, što više publike i da bude pravi spektakl.

Pred prošli derbi je vladalo veliko interesovanje, sad je ono manje. Razlog može da leži u činjenici da crno-beli zaostaju sedam bodova za večitim rivalom.

- Možda je, ako sam dobro primetio, pala euforija što se tiče prodaje karata. Ne znam da li je možda zbog toga što je nova utakmica već u sredu. Kod igrača promenu nisam primetio. Rade maksimalno odgovorno, oni znaju da sa moje strane nemaju nikakav pritisak.

Opet će se na centru "Marakane" naći sudija Pavle Ilić, koji je sudio i poslednji okršaj Zvezde i Partizana.

- Publika najbolje vidi kada su neke stvari u pitanju. Verujem da je ovo za sudiju veliki korak, ali je mali za fudbal. Suđenje neću komentarisati, ali moram da istaknem da kada sam pričao o nepoštovanju prema Partizanu, dešava se da i ja pravim greške, kažem neke stvari kojih se kasnije stidim. Ali ovaj sudija je pokazao nepoštovanje prema Zahidu i niko to nije sankcionisao. To nije sportski. Treba da budu po strani i sudije i treneri, a da glavni akteri budu igrači, jer ljudi žele da gledaju njih. Da se priča o golovima, ambijentu, momentima. Moramo i u svet da pošaljemo lepu sportsku priču - zaključio je Duljaj.

Podsetimo, utakmica Crvena zvezda - Partizan igra se u subotu od 18 časova.

BONUS VIDEO: KLADIONIČARSKE PRIČE: Kako sam uzeo nekoliko hiljada funti u zatvorskoj ćeliji

BONUS SADRŽAJ

Knjiga o našem asu koja je izazvala veliku pažnju nosi naziv "Novak, pariske priče". Prođite uz Novaka sve njegove emotivne trenutke u upoznajte ga u jednom potpuno drugom svetlu. Na 320 stranica, ilustrovanih do sada neviđenim fotografijama, predstavljen je život slavnog tenisera.

Kliknite OVDE i poručite još danas ovo remek-delo koje će vas odvesti na najslavnije teniske terene.

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News

Komentari (0)

SKANDAL U SRBIJI: Potukli se roditelji fudbalera iz Crne Gore i Rusije, povređena i deca (VIDEO)